TEKST: Arijana Bošnjak
DATUM OBJAVE: 15.10.2024.
Znamo koliko volite zajedno s nama otkrivati nove lokacije u Sarajevu gdje vas čekaju ugodan ambijent, ukusne delicije i uvijek odlična kava.
Stoga se na našoj listi mjesta koja želimo istražiti našao i KOPI – Specialty coffee shop, za koji vjerujemo da ćete poželjeti odmah i sami posjetiti. Posebno kada vam kažemo da se tamo možete zaputiti s vašim ljubimcem.
Kafić KOPI smješten je na savršenoj lokaciji koja ga udaljava od gradske vreve, pružajući jedinstveno iskustvo ljubiteljima kave, ali i slatkoljupcima koji žele kušati unikatne čokoladne delicije. Naime, uz kavu, KOPI u ponudi ima i poslastice u sklopu suradnje sa domaćim brendom - Chocology, čiji su proizvodi bez glutena, bez rafiniranog šećera, veganski i 100% prirodni.

Prostor koji spaja rustikalne elemente s modernim minimalizmom poslužit će kao savršena kulisa za lagano jutro uz ispijanje omiljene kave, ugodno podne s prijateljima ili večer s ekipom koju prate slatki okusi. Osim toga, KOPI se ponosi i titulom pet friendly prostora, što znači da vas u vašim gourmet avanturama ovdje može pratiti i vaš krzneni prijatelj.
Interijer KOPI Specialty coffee shopa osmišljen je s naglaskom na stvaranje tople i ugodne atmosfere. Industrijske lampe stvaraju ugodnu ambijentalnu svjetlost koja suptilno obasjava svaki kutak prostora i pretvara ovo u savršenu cozy oazu. Upravo kombinacija promišljeno pozicioniranog osvjetljenja i rustikalnih detalja poput jutenih vreća, koje simboliziraju putovanje kave od plantaže do šalice, prilagođava ovaj prostor trenutku uživanja uz jutarnji espresso ili opuštajuću poslijepodnevnu kavu.


Biljke su još jedan ključni element uređenja, unoseći svježinu i prirodni ugođaj. Viseće biljke, zidne kompozicije i dekoracije u uglovima stvaraju osjećaj bliskosti s prirodom. Svaka biljka doprinosi vizualnom identitetu ovog prostora, ali i opuštanju svih posjetitelja.

Sve je promišljeno do najsitnijih detalja kako bi se stvorio prostor u kojem možete usporiti, uživati u prirodnim materijalima, toplom osvjetljenju i bogatim okusima speciality kave.





Za estetiku i funkcionalni koncept ovog kafića zaslužni su Dajana Šošević, koja je vodila uređenje prostora te Adisa Bajić i Renato Milisav koji su se pobrinuli za design i marketing. Kafić KOPI tako postaje mjesto gdje se spajaju kvaliteta, udobnost i priroda.
* * *
Foto: KOPI
TEKST: Adelisa Mašić
Postoji li išta bolje od mirisa svježe pečenih kiflica koji ispuni cijelu kuću? Ovaj klasik među pecivima dobija novu teksturu zahvaljujući jednom jednostavnom sastojku, a to je kisela pavlaka.
Upravo kisela pavlaka čini da kiflice ostanu mekane i danima nakon pečenja, s onim savršenim balansom između prozračne unutrašnjosti i tanke, zlatne korice.
Za pripremu kiflica potrebni su sljedeći sastojci:
Priprema:
U toplo mlijeko dodajte kvasac, šećer i kašiku brašna, pa ostavite desetak minuta da se aktivira. Zatim dodajte ostatak brašna, prašak za pecivo i so.
Postepeno sipajte mlijeko uz miješanje, a zatim dodajte kiselu pavlaku i ulje. Umijesite mekano, elastično tijesto i ostavite ga pola sata da naraste pokriveno krpom.
Foto: @lottastichler
Kada tijesto naraste, premijesite ga, razvaljajte i isijecite na trouglove. Svaki premažite margarinom i napunite po želji: sirom, špinatom ili ostavite prazne. 
Foto: @meljorino
Uvijte kiflice, premažite jajetom, pospite susamom i ostavite ih još 15 minuta da odmore. Pecite u zagrijanoj rerni na 200°C dok ne dobiju zlatnu boju i onaj prepoznatljivi miris domaće kuhinje.
Foto: @meljorino
Najbolje su dok su još tople, uz maslac, džem ili šolju čaja, a zahvaljujući kiseloj pavlaci, ostaju jednako mekane i dan poslije.
Foto: @meljorino
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled u backstage priče!