SARAJEVO FOOD DICTIONARY: PREDSTAVLJEN SJAJAN VODIČ KROZ GASTRO PONUDU SARAJEVA

GASTRO
21.12.2017.

Jučer je u predivnom ambijentu Coloseum Cluba i uz pristustvo mnogobrojnih novinara, ugostitelja, gostiju i prijatelja projekta, promoviran jedinstveni, sasvim nezavisni  i najpotpuniji vodič kroz gastro ponudu grada Sarajeva – Sarajevo Food Dictionary. SFD je prvi i jedini kulinarski vodič kroz šaroliku i bogatu gastro ponudu Sarajeva, namjenjen turistima ali i Saralijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Ideja za ovaj projekat se rodila sasvim slučajno i sretna sam što je današnjom promocijom i realizovana. Više od šest mjeseci smo radili potpuno nezavisno, te uz pomoć vrhunskih gastro stručnjaka obilazili ugostiteljske objekte od Baščaršije do Ilidže i ocjenjivali ponudu sarajevskih restorana. Vodič je četverojezičan, štampan na 80 strana  u prvom tiražu od deset tisuća primjeraka, a sve informacije u njemu su dostupne na engleskom, arapskom, turskom i našem jeziku. Uz obilje drugih informacija, glavni dio SFD-a čini Gastro Abeceda, odnosno 85 abecedno popisanih jela, pretežno tradicionalnih, kratak opis svakog jela i top 3 mjesta u Sarajevu gdje se to konkretno jela može probati. Sigurna sam da će SFD vrlo brzo biti nezaobilazan vodič za sve posjetioce našega grada ali i za naše sugrađane“ – rekla je Medina Dedajić, direktor i kreator Sarajevo Food Dictionary.

SFD2

Već od danas, na 50 atraktivnih mjesta u gradu odnosno u najboljim hotelima, hostelima, restoranima i kafićima uključujući i hotele na olimpijskim planinama Jahorina i Bjelašnica te ugostiteljskim objektima na Trebeviću, svako može preuzeti svoj besplatni primjerak Sarajevo Food Dictionary. Kompletnu listu distributivnih mjesta nalazi se na njihovoj web stranici www.sfd.ba.

GASTRO , 21.12.2017.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

  Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

  Povezani članci

  Članci iz rubrike

  Tekst by:

  BONJOUR.ba

  Podijeli:

  Posljednje objavljeno