Sarajevo: 4 coffee lokacije s blagdanskim ozračjem - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Sarajevo: 4 coffee lokacije s blagdanskim ozračjem

Tekst:

Ana Rotim

GOURMET
13.12.2022.

Sezona kada su noći najduže dobila je posebnu čar s obzirom da su se već upalile svjetlucave lampice koje ovo godišnje doba čine jedinstvenim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Iako su temperature nešto niže, šetnje gradom, odlasci na druženja u ugodnom ambijentu i uživanje u omiljenom toplom napitku postali su naš skoro pa svakodnevni ritual. U skladu s tim i ove godine određene coffee lokacije ukrale su pažnju mnogih upečatljivim dekoracijama karakterističnim za ovo doba godine, a neki su u svoju ponudu uvrstili i posebne tople napitke.

Stoga, ovih dana prošetali smo metropolom Bosne i Hercegovine i pronašli zanimljive coffee lokacije koje ovih dana imaju posebnu atmosferu i veoma zanimljivu ponudu.

Sweets&Co

Lokacija o kojoj vam često pišemo zbog primamljive ponude slastica, ali i upečatljivog interijera ružičaste boje ovih dana je privukla našu pažnju zanimljivom dekoracijom u blagdanskom stilu. Stoga, pravo je vrijeme da se ovih dana zaputimo na adresu Džemala Bijedića 129.


Foto: Enida Kajević


Desolee

Druženje s plišancima uz neodoljive arome tople čokolade zvuče kao odličan razlog da ovih dana se zaputimo u Desolee koji tijekom blagdana ima sasvim novo ruho. Ovo mjesto pronaći ćete na adresi Merhemića trg.

 Talks&Giggles

Palačinke servirane u obliku bora samo su jedan od razloga da se lokacija Talks&Giggles, koja se nalazi na adresi Hamdije Kreševljakovića 61, nađe na našoj listi slatkih mjesta koje rado želimo posjetiti ovih dana.

 

 


Tesla

Veliki plišanci koji su posljednjih dana zavladali društvenim mrežama čine jednu posebnu dekoraciju zbog koje smo se rado zaputili u Pub Tesla. Pub se nalazi na adresi Saliha Hadžihuseinovića 11, a više o ovoj slatkoj dekoraciji možete otkriti klikom ovdje.

 

* * *
Naslovna fotografija: Enida Kajević

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno