Alma je dizajnirala modernu i inovativnu kolekciju namještaja za ljubimce koji će se uklopiti u interijer svakog doma -...

Alma je dizajnirala modernu i inovativnu kolekciju namještaja za ljubimce koji će se uklopiti u interijer svakog doma

Tekst:

Emina Smaka

INTERIJERI
10.11.2021.

Ukoliko imate kućne ljubimce, sigurno su vam poznate shopping muke kada je u pitanju namještaj za ljubimce, a onda i kako njihove stvari uklopiti u estetiku vašeg doma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponude za potrepštine kućnih ljubimaca u BiH, nažalost manjka, ali tokom zadnjih godina izrodilo se nekoliko brendova sa #MadeInBiH etiketom, od kojih nam je pažnju privukla nova kolekcija namještaja Šapa LAB.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na prvi pogled teško je procijeniti da se uopšte radi o namještaju za ljubimce, a ne modernim komadima koji se lako mogu uklopiti u svaki dom.

Pored vizualne privlačnosti, ovi komadi su i savršena funkcionalna rješenja za kućne ljubimce, a s Almom smo kroz razgovor saznali i više informacija o ovom brendu.

Alma mnogi te poznaju kao pjevačicu sevdaha, ali vi ste ustvari magistrica arhitekture. Da li je izazov raditi oba posla, te kako organizujete svoje vrijeme?

Muzika je život i ona me prati od kada sam bila djevojčica.

Moje dvije velike ljubavi sam uspjela spojiti u životu, a veže ih umjetnost i lični pečat koji mogu dati i kada izvodim sevdah na sceni i kada dizajniram i projektujem.

Zahtjevno jeste, ali i prekrasno i ne bih mijenjala ovaj put konstantnog učenja i nadogradnje kao i razmjene energije sa ljudima koja se desi u svakom kreativnom projektu i procesu.

Uz pomoć dragih saradnika, porodice i prijatelja, sve je jednostavnije.

Kako se rodila ideja o dizajniranju namještaja za ljubimce?

Oduvijek sam voljela životinje, pogotovo mačke i pse, pa sam prošle godine dobila jednog divnog mačka.

Odlučila sam mu dizajnirati par multifunkcionalnih komada namještaja, kako bi se što bolje uklopili u mom životnom prostoru i enterijeru i kako bih olakšala i sebi i ljubimcu.

To se dopalo mojim prijateljima i odlučili su kupiti neke komade, zatim i brojnim drugim vlasnicima ljubimaca.

Ubrzo je preraslo u veću priču, stigle su brojne narudžbe i iz regiona i porodica Šapa LAB na moju radost svaki dan raste.

Znamo da je dizajn vaš, to jest #MadeinBiH, da li je i izrada namještaja rađena u Bosni i Hercegovini?

Sve je #MadeinBiH i ponosna sam na to.

Moji saradnici, uključujući stolara i majstora na cnc mašini, šnajdere i ekipu koja izrađuje etikete, sve su to vrijedni mladi ljudi koji su postali i moji prijatelji.

U procesu izrade, svi su adekvatno plaćeni i namještaj se radi isključivo po narudžbi pa samim tim nema gomilanja količina.

Na taj način svi koji kupuju naše proizvode daju podršku domaćoj ekonomiji, podržavaju žensko poduzetništvo, eco friendly proizvodnju s obzirom na to da se namještaj izrađuje od prirodnih materijala (puno drvo-bukva, laneno ulje i boje na vodenoj bazi). 

Nedavno je izašla i vaša nova kolekcija namještaja. Šta vam je bila inspiracija i koji komadi će se naći u ponudi?

U ponudi su hranilice za ljubimce u različitim veličinama i sa nekoliko opcija boja koje zbog svog dizajna i činjenice da je hranilica pod nagibom i povišena, olakšava ljubimcu ishranu, zatim ležaji za ljubimce u kombinaciji boja koju odaberu kupci, kreveti za ljubimce sa prostorom za odlaganje, noćni ormarić/dodatni stolić sa krevetom za ljubimca, komodica sa wc-om za mace.

Mačak Blue i njegove tamne uši i oblik su poslužili kao motiv koji se provlači na nekim komadima namještaja.

Bitno je napomenuti da se svaki proizvod može personalizirati, sa graviranjem imena ljubimca, i to je ono što kupci posebno vole.

Ljubimci/modeli na snimanju izgledaju presimpatično. Da li je bio izazov fotografisati ih, te da li imate neku anegdotu koju ćete pamtiti?

Imali smo divno snimanje u studiju naše sjajne fotografkinje Aide Redžepagić, pa smo okupili nekoliko maca i dva psa za tu priliku.

Svi su bili odlični modeli, morali smo uključiti poslastice za ljubimce kako bi lakše ispozirali i sve je bilo beskrajno zabavno.

Također, i Aidina maca Mona se odlično uklopila u cijelu priču i bila je vrlo uspješan model.:)

Jedna od maca se nakratko izgubila, tražili smo je neko vrijeme i pronašli u jednom od ormara,  jer joj je vjerovatno bilo stresno pozirati ispred kamere. I tu je pomogla hrana, naravno. :)

I za kraj, da li nam Šapa Lab sprema nešto novo?

U prodaji će se uskoro pronaći i novi proizvodi, između ostalog zanimljive zidne police i multifunkcionalni box za pse.

Svi proizvodi će se moći pronaći na našoj web stranici koja je uskoro dostupna, a do tada kupci se mogu javiti na @sapalabfurniture Instagram profil kao i Šapa LAB Facebook stranicu.

* * * 
Fotografije: Aida Redžepagić
Tekst: Emina Smaka 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno