Sanela Zukić potpisuje ove nestvarno lijepe fotografije mladenaca na snijegu u Sarajevu - Bonjour.ba - bh.lifestyle maga...

Sanela Zukić potpisuje ove nestvarno lijepe fotografije mladenaca na snijegu u Sarajevu

Tekst:

Bonjour.ba

VJENČANJA
15.1.2021.

U osmišljavanju savršenog scenarija za održavanje vjenčanja, ali i samo fotografiranje, snijeg često nije poželjan gost istoga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, kada pregledavamo čarobne fotografije mladenaca snimljene na ovom zimskom prekrivaču, ne možemo da se ne zaljubimo u neodoljivu kombinaciju boja, ali i zanimljivih tekstura na fotografiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fotografkinja Sanela Zukić, čije wedding fotografije možete pogledati na Instagram profilu Wildfields Wedding, nam je kroz kadrove Amine i Asmira Salkića također pokazala da upravo snijeg daje dodatnu posebnost i naglašava tople emocije, ali i odjeću koju biraju mladenci. Na naš upit što je po njoj ključno za kreiranje sjajnih fotografija, Sanela odgovara:

„Emocija. Naravno da će zlatni zalazak/izlazak sunca ili lokacija koja oduzima dah pomoći da se dobije odlična fotografija, ali ako se ne uhvati emocija između dvoje ljudi, to je samo tehnički ispravna i lijepa, ali ne i autentična fotografija. Emocije su ono što svaku fotografiju čini posebnom i vrijednom uspomenom. Lično obožavam imati i vjetar na svojim fotografijama, to mi daje neku novu dimenziju svakoj sceni.“  

Fotografisati na snježni dan je izazov samo po sebi.  Možda najveći problemi su za samu mladenku kojoj nije niti malo lako biti na hladnoći u tankoj haljini i cipelama, ali i za mene kao fotografa jako je teško u isto vrijeme kretati se brzo, hvatati kadrove i uspjeti sačuvati opremu od oštećenja. No, sve su to izazovi koji se uz malo želje i truda mogu savladati. Jer imati fotografije na snježni dan je magično i vrijedno toga, složićemo se.“ – nadodaje Sanela.

Definitivno najdraži je onaj momenat kada su mladenci sami bacili kišobran i rekli: „ma daj, šta nam može malo snijega? Idemo pokisnuti.“ To je duh i sa takvim ljudima obožavam raditi.“


Fotografije u nastavku dokazat će vam da je snijeg tako lijepa, prirodna i nježna pozadina za kreiranje wedding fotografija koje će ostati kao neodoljiva uspomena u foto albumima mladenaca.

 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno