Saznali smo sve o telefonu uz koji možete kreirati vrhunske fotografije i videozapise - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazi...

Saznali smo sve o telefonu uz koji možete kreirati vrhunske fotografije i videozapise

Tekst:

Bonjour.ba/PR

MODNI DODACI
18.8.2022.

Četvrta generacija preklopnih Samsung telefona nedavno je predstavljena na globalnom događaju Unpacked, a nama je za oko posebno zapao model Galaxy Z Flip4, uređaj koji nadmašuje prethodne preklopne telefone u seriji, a dizajniran je tako da vas prati dok kreirate različite sadržaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Kada je Samsung osmišljavao ovaj telefon, sigurni smo da je na umu imao današnje kreatore sadržaja za društvene mreže jer je idealan za TikTok videe ili Instagram storyje i reelse.
Popularnost video sadržaja na internetu sve je veća, a jedna od stavki koja je neophodna za njihovo kreiranje je kvalitetna kamera na pametnom telefonu. Galaxy Z Flip4 sa dualnim sistemom kamera i 65 posto jačim senzorom koji radi na mobilnoj platformi Snapdragon® 8+ Gen 1, omogućava da fotografije i video snimci budu oštriji i stabilniji – i danju i noću.

Snimanje bez postolja i stativa

Među brojnim opcijama posebno se ističe FlexCam. Sa njim možete snimati videe bez upotrebe ruku tako što ćete podići telefon, bez postolja ili stativa.
Ekran poklopca smješten uz stražnje kamere može se aktivirati kako bi vam pružio pregled dok aktivno snimate video za TikTok, fotke za Instagram feed ili drugu vizuelnu kreativu. Na taj način riješen je veliki problem content kreatora na koji nailaze kada snimaju sami sebe. Sada za te svrhe ne samo da mogu koristiti stražnje kamere, već se možete snimati bez upotrebe ruku i istovremeno vidjeti kako izgledate tokom snimanja.

Snimanje grupnih selfija i drugih sadržaja moguće je iz različitih uglova koji se mogu dobiti djelimičnim sklapanjem ovog inovativnog telefona. FlexCam je, zahvaljujući Samsung partnerstvu sa kompanijom Meta, optimizovan za najpopularnije društvene mreže, uključujući Instagram, WhatsApp i Facebook. Unaprijeđena Quick Shot funkcija je posebno zanimljiva jer uz nju možete početi snimati video u jednom režimu rada, a potom preći u Flex režim bez korištenja ruku. Pritom se video ne prekida! Ova mogućnost privući će vlogere i druge kreativce na društvenim mrežama, a dodamo li tome Nightography funkciju na zadnjoj kameri, noći će postati još svjetlije, a vještine za snimanje poboljšane i bez podrhtavanja, uz poboljšan OIS i VDIS. Moćna obrada omogućava da Super noćno rješenje minimalizuje šumove pa snimci ekipe ostaju jasni do duboko u noć.

Rasklopite zapanjujuće veliki ekran

Z Flip4 preklopljen stane u svaki džep i u najmanju torbu, a njegova šarka sada je tanja i pruža čvršći osjećaj pri otvaranju i zatvaranju. Kada ga rasklopite, pred vama se otvara zapanjujući 6,7-inčni FHD+ Dynamic AMOLED ekran. Dodamo li da je opremljen IPX8 vodootpornošću, to znači da ne morate brinuti ako vas uhvati pljusak, a vaš telefon ima i funkciju bežičnog punjenja, još jedan fenomenalan dodatak.
Da snimanje, emitovanje i povezivanje traje duže između dva punjenja, tu je unaprijeđena baterija od 3.700mAh i superbrzo punjenje koje omogućava da se baterija puni za čak 50 posto za oko 30 minuta.

I za kraj - ovo je telefon koji u potpunosti prati vaš stil. Njegov najprefinjeniji dizajn pruža mogućnost prilagodbe, a uz Galaxy Themes i na ekranu poklopca i na glavnom ekranu možete postaviti prilagođene fontove, ikonice i dizajn, kao i mijenjati izgled sata i pozadina različitim slikama, GIF-ovima, pa čak i videima.

Prednarudžba ovog fenomenalnog telefona u promotivnom periodu od 10. do 25.08. donosi posebne benefite - popust u iznosu od 300 KM uz mogućnost otkupa starog telefona. Također, korisnici ostvaruju pravo na zaštitu ekrana (zaštita unutrašnjeg ekrana uređaja koje pokriva jednu štetu nastalu unutar godinu dana od kupovine uređaja uz učešće u šteti). Detalje potražite klikom ovdje.


* * *
Naslovna fotografija: Samsung PR

Povezani članci

Najpopularniji članci