Ovi rijetki ružičasti sukulenti koji izgledaju poput ruža su novi interijer trend. Otkrivamo više detalja!

INTERIJERI
1.2.2021.

Trendovi dolaze i odlaze, ali u svijetu sobnih biljaka vjerujemo da su sukulenti odlučni da (p)ostanu omiljeni dekor. Upravo zbog toga smo uvijek oduševljeni sa otkrivanjem nove i estetski ugodne sorte sukulenata za koje je potrebno minimalno održavanje, a koje ćemo dodati svojim biljnim oazama kod kuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je veliki buket ruža ultimativna romantična gesta i bez sumnje jedno od najljepših cvijeća koje možete imati u vašem domu, rezane ruže imaju kratak životni vijek⁠ i zato smo toliko uzbuđeni zbog mogućnosti da jednu o najljepših biljki koja izgleda poput ruže zadržimo mnogo duže u domu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, internet, a posebice instagram u posljednje vrijeme oduševljen je sa Greenoviom dodrantalis poznatoj i kao planinska ruža. Iako su plavo-zeleni sukulenti popularni  na Instagramu i Pinterestu nekoliko godina, tek nedavno smo otkrili postojanje rijetke, ružičaste verzije planinske ruže koja liči na pupoljak koji se tek počinje otvarati. Ovi sukulenti jednako su romantični, ali uz odgovarajuću njegu trajat će mnogo duže kao preslatke sobne biljke.

Ova biljka potječe sa Kanarskih ostrva, pa preferira toplo, sunčano vrijeme i ne zahtijeva puno vode. Izgleda divno kao ukrasna, sobna biljka, ali možete ju uzgajati i na otvorenom samo je ne zaboravite ponijeti u zatvoreni prostor tokom zime i hladnijih temperatura.

Foto: @nature.reflections

Iako ih je dosta teško pronaći u trgovinama, trenutno se može kupiti putem online platforme Etsy, ali samo imajte na umu da će, ukoliko uzmete sjeme, trebati oko dvije godine da u potpunosti naraste. Mi ipak mislimo da vrijedi pričekati. Zar ne?

***

Naslovna fotografija: @gaymessucculents 
Tekst: Ilda Lihić-Isović

INTERIJERI , 1.2.2021.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Ilda Lihić-Isović

Foto by:

@gaymessucculents

Podijeli:

Posljednje objavljeno