TEKST: Bonjour.ba

DATUM OBJAVE: 22.12.2015.

Drvena daska neizostavan je dio svake kuhinje, kako za pripremu, tako i za servisiranje hrane. Nedavno smo upoznali još jednu mladu kreativnu damu, koja je spojila par svojih strasti - ljubav prema drvetu, hrani, Kupresu i slikanje. Naime, Iva Mihaljević ručno izrađuje drvene daske, ali i drugi pribor za pripremu hrane na kojima ispisuje simpatične poruke, recepte, crteže i tako kuhanje i servir

„Imam 31 godinu i prije 12 godina mi je dijagnosticirana teška aplastična anemija, pa sam umjesto, na tek upisani fakultet otišla u KBC Zagreb (Rebro), gdje su mi transplantirali koštanu srž. Budući da su mi liječnici za oporavak dali punih 5 godina, (toliko je naime trebalo da, ukoliko preživim, da se vratim na staro), imala sam puno slobodnog vremena pa sam odlučila isprobati pirograf koji sam dobila na dar. Prvi rad koji sam napravila bio je dar za profesora Borisa Labara koji me liječio svih tih godina, jer što pokloniti čovjeku koji ti je spasio život?
Taj rad radila sam 16 sati i svi su bili oduševljeni rezultatom. Nakon toga sam počela raditi neke manje slike jer sam prilikom crtanja manje razmišljala o problemima zbog posljedica kemoterapija koje su postale moja svakodnevica... Sve sam radove u početku poklanjala, a onda su mi počele stizati narudžbe.

tvornicazelja modamo 03

tvornicazelja modamo 01

tvornicazelja modamo 06

Tako je nastala ideja o Tvornici želja, koja se evo i nedavno realizirala. Zavisno od  narudžbe, od veličine daske na kojoj radim i od teme koju radim, ponekad utrošim i do 20 sati rada. Ali ni jedan rad do sada nisam završila za manje od 8 sati rada... Sve se radi ručno i nema gumice za brisanje. Ako jednom pogriješim, imam čime ložiti vatru naredna dva dana. U svaki rad zaista ulažem puno truda i ljubavi, mene to ispunjava, a druge čini sretnima.“ – otkrila nam je Iva.

Ukoliko ste se i vi zaljubili u ove drvene daske, onda biste svakako trebali posjetiti Tvornicu želja i provjeriti koji model Iva može izraditi za vas. Kako sama kaže, svi oni koji žele imati unikatan komad u svojoj kuhinji ili pokloniti nekome nešto takvo, njenih deset prstića će ga i napraviti.


tvornicazelja modamo 08

tvornicazelja modamo 02


Bonjour

3 tuzlanske adrese koju čine jesen posebnom: Hrana na broju 2 je savršena

TEKST: Bonjour.ba

3 tuzlanske adrese koju čine jesen posebnom: Hrana na broju 2 je savršena 3 tuzlanske adrese koju čine jesen posebnom: Hrana na broju 2 je savršena

Ako je ljeto bilo sezona svjetla i pokreta, jesen u Tuzli donosi novi ritam onaj sporiji, ali dublji. Svjetla kafića presijavaju se na mokrim pločnicima, mirisi toplog espresa miješaju se s muzikom iznutra, a razgovori traju duže.

U sklopu formata Tour de Bonjour donosimo vam priče o gradovima i jedinstvenim lokacijama pružajući novo viđenje onoga što nas svakodnevno okružuje. 

Ovog puta, našu pažnju zadržala je Tuzla, grad poznat po svom suncu, ali i atmosferi koja i u oktobru nosi toplinu i mjestima koja tek čekaju da budu otkrivena.

bonjour_ba_iqos_posjetili_smo_tuzla_r_01
bonjour_ba_iqos_posjetili_smo_tuzla_r_02

Tri adrese. Tri potpuno različite atmosfere. Jedna zajednička crta: prostor u kojem se može uživati bez pepela, bez klasičnog dima i s više prostora za misao i znatiželju.

U suradnji s IQOS Curious X, slavili smo istraživanje novih perspektiva, koje dočaravaju puls ovog grada. Neke od ovih lokacija već znate, neke će vas možda iznenaditi, ali sve tri pozivaju na istraživanje, opuštanje i onaj osjećaj da upravo sada živite trenutak koji vrijedi zapamtiti.

bonjour_ba_iqos_posjetili_smo_tuzla_r_03

Jesen miriše na sushi i jazz u Don Papa

Don Papa donosi večernji luksuz bez prenemaganja. U mračnijem interijeru, s profinjenim osvjetljenjem i pažljivo posloženim koktelima, osjećat ćete se kao da ste negdje između filmske scene i privatnog eventa.  

To je onaj tip prostora koji ne traži pažnju on je jednostavno ima.

bonjour_ba_iqos_posjetili_smo_tuzla_r_06
bonjour_ba_iqos_posjetili_smo_tuzla_r_08

Na stolu: Wagyu sushi, pizza s kozicama, nekoliko različitih vrsta sushija i naravno, Don Papa koktel koji je zaokružio priču večeri.

Ambijent, profinjen i topao, dokazuje da je luksuz u iskustvu, u pažnji s kojom se sve priprema i u osjećaju da se nalazite tačno tamo gdje treba.

bonjour_ba_iqos_posjetili_smo_tuzla_r_010
bonjour_ba_iqos_posjetili_smo_tuzla_r_07
bonjour_ba_tuzla_posjetili_smo_iqos_G2

Trenutak mira u Wint Lounge

Na Stupinama, Wint Lounge otvara panoramu grada kroz velike staklene stijene koje hvataju posljednje zrake sunca. Boje su sada mirnije, ali pogled još uvijek zadivljuje.

Mi smo uživali u Strawberry Basil Martini koktelu i cafe latteu, dok su se kroz prozor presijavale svjetiljke s ulice.

bonjour_ba_iqos_posjetili_smo_tuzla_r_017
bonjour_ba_iqos_posjetili_smo_tuzla_r_016

Wint je mjesto koje podsjeća da se jesen ne mora skrivati unutra da i dalje može biti sezona izlazaka, smijeha i dugih večeri uz dobar ritam.

Udobni kauči, ili visoke stolice, sunce i lagani povjetarac savršen recept za bezbrižan cozy trenutak.

bonjour_ba_tuzla_posjetili_smo_iqos_G1

Puls grada uz jesenju svjetlost u Slobodi

Na Trgu Slobode sve ostaje poznato, a opet svaka sezona donese novi ton. Jutarnja gužva oko šankova, miris svježe kafe i sok od cijeđene narandže uz pogled na trg stvaraju prizor koji lako postane ritual.

Ovaj kafić, simbol centra grada, i dalje spaja generacije od ranih sastanaka do kasnih razgovora uz lagane lounge tonove.

bonjour_ba_iqos_posjetili_smo_tuzla_r_05
bonjour_ba_01

Mi smo ovdje započeli dan uz cijeđenu narandžu i latte i ostali duže nego planirano. Jer Sloboda ima tu moć da običan trenutak učini posebnim, bez buke, bez dima samo ritam grada i vi.

bonjour_ba_tuzla_posjetili_smo_iqos_G3

Mi smo ih posjetili. Sada je red na vas. Stay curious.

*IQOS nije proizvod bez rizika i oslobađa nikotin koji izaziva ovisnost. Samo za punoljetne.

 

Ovaj sadržaj je nastao u suradnji sa IQOS Curious X

Produkcija: Bonjour.ba


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled u backstage priče!