Ručak u Sarajevu: 5 prijedloga za 5 radnih dana - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Ručak u Sarajevu: 5 prijedloga za 5 radnih dana

Tekst:

Ana Rotim

GOURMET
27.2.2023.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodnog tjedna odlučili smo prošetati kroz Hercegovinu te smo tako otkrili neka zanimljiva gourmet mjesta i must try jela s jelovnika mostarskih restorana.

Pa tako smo ovog puta našu rubriku 5 foodie prijedloga za 5 radnih dana iz grada unutar granica Bosne i Hercegovine preselili u metropolu te zalutali ulicama grada Sarajeva. Istražujući mesta koja će razveseliti naše nepce nismo htjeli odustati od nekih prepoznatljivih lokacija, ali isto tako smo poželjeli zaviriti na neka mjesta koja do sada nisu bili dio naše gourmet rubrike.

Stoga, ako ste ovih dana u Sarajevu kreirali smo što jesti kroz sljedećih 5 dana u 5 različitih foodie lokacija.

Ponedjeljak – Bašča kod Ene

Naš tjedan započeli smo u jednom od prepoznatljivih mjesta u Sarajevu, točnije u restoranu Bašča kod Ene. Riječ je o foodie lokaciji s raznolikom ponudom tradicionalnih i ukusnih jela. Naš izbor za početak naše gourmet priče odabrali smo mesnu platu koja je postala neizostavni dio jelovnika ovog restorana.

 


Utorak - 4 sobe gospođe Safije

U želji da nepce razmazimo nešto drugačijim okusima, drugi dan našeg putovanja okusima ostavili smo za prepoznatljivi restoran 4 sobe gospođe Safije koji ima veoma zanimljiv jelovnik s raznolikom ponudom veganskih jela. Na ovoj lokaciji preporučili bismo vam odrezak od celera u sezamu, a svoj obrok zaokružite neodoljivom tortom od manga. 

 Srijeda – Piccolo Mondo

Sredinu tjedna rezervirali smo za mali bijeg od tradicionalne kuhinje i odlučili uživati u okusima autentičnih talijanskih jela. Na našem jelovniku našle su se ukusne lazanje koje će vas zasititi i pripremiti za ostatak dana.

Četvrtak – Tavola

Nakon što smo uživali u neodoljivim okusima paste, četvrtak smo ostavili za jedan talijanski restoran no ovog puta naš izbor će biti nešto drugačiji. Naime, odlučili smo zaputiti se u restoran Tavola na adresi Maršala Tita 50, gdje smo po preporuci TripAdvisor korisnika naručili juneći file s povrćem. 
 

 Petak – Hedona

Smješten među obroncima vinove loze Hedona Wine Club idealan je završetak naše gourmet priče ovog tjedna. Prekrasan pogled i čaša omiljenog vina poslužit će kao odličan uvod u vikend, a kako bismo zaokružili ovo iskustvo za naš objed odabrali smo ukusni tjesteninu. Hedona Wine Club nalazi se na adresi G. Kromolj 9, a informacije o rezervaciji možete pronaći klikom ovdje.

 

* * *
Naslovna fotografija: @kanilure 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno