Gdje ručati u Mostaru? Imamo 5 odličnih prijedloga za 5 radnih dana. - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Gdje ručati u Mostaru? Imamo 5 odličnih prijedloga za 5 radnih dana.

Tekst:

Ana Rotim

GOURMET
20.2.2023.

Predah od kuhanja ponekad dođe kao dobra prilika da istražimo nešto restoransku ponudu u gradovima unutar granica Bosne i Hercegovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Bez obzira na to volite li provoditi vrijeme kreiranju jedinstvenih jela u kuhinji ili pak kulinarstvo nije vaša jača strana – katkad volimo uživati u zalogajima nešto drugačijih jela. Tako smo ovih dana zalutali ulicama grada Mostara kako bismo izdvojili pet jela za pet radnih dana.

Na našem jelovniku našla su se jela iz japanske kuhinje, ona tradicionalne recepture kao i ukusne mediteranske delicije. Stoga, ako ovih dana razmišljate što ručati u nastavku donosimo par zanimljivih ideja.

Ponedjeljak – Gastro Pub Gonzales

Naš gourmet tjedan započet ćemo na adresi Bleiburških žrtava 23 gdje je smješten Gastro Pub Gonzales. Uz raznoliku ponudu brze hrane poput burgera i prepoznatljivih talijanskih slanih poslastica, jelovnik ovog restorana krije i zanimljiva mesna jela. Naš odabir ovog puta je steak s povrćem i pomfritom. #mljac

 Utorak – Del Rio

Del Rio je dojmljivi restoran smješten u srcu grada Mostara, točnije na adresi Kardinala Stepinca 12. Uređen je u rustikalnom stilu, a posjetiteljima nudi šaroliku ponudu mediteranskih jela s modernim prizvukom. Ovog puta išli smo na sigurno i za naš ručak odabrali lignje s povrćem za lagani i ukusan ručak.

 

 


Srijeda – Taboo

Urbani restoran Taboo, mjesto je za ljubitelje moderne kuhinje s mediteranskim prizvukom. Tako na jelovniku restorana Taboo možete pronaći neka klasična jela poput bifteka, ali i specijalitete japanske kuhinje. Za predah od tradicionalne kuhinje i klasičnih jela ovog puta na našem meniju našao se ukusan sake roll sushi gdje glavnu riječ vodi svježi losos.

 

 


Četvrtak – Megi

Restoran Megi nalazi se na mostarskoj Aveniji točnije na adresi Kralja Tomislava 29, a prepoznatljiv je po ponudi talijanskih tradicionalnih slanih kao i slatkih jela. S obzirom da smo kroz ovaj tjedan pokušali izabrati što raznovrsnija jela za naš ručak odabrali smo ukusne lazanje i naše nepce razveselili okusima Italije.

 

 


Petak – Emporia Wine Dine Hotel

S obzirom da je petak kada smo mislima već ušli u vikend poželjeli smo na trenutak otići van centra grada i zaviriti u Emporia Wine Dine Hotel, lokaciju s bogatom kartom vinskih etiketa i jelovnikom moderne kuhinje. Za kraj radnog tjedna izabrali smo tartar od tune uz koji smo nepce razveselili osvježavajućim i neodoljivim okusima.

 

* * *
Naslovna fotografija:@laziceva991

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno