Zavirite s nama na buduće mjesto druženja i jedinstvenog koncepta življenja - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Zavirite s nama na buduće mjesto druženja i jedinstvenog koncepta življenja

Tekst:

Bonjour.ba, Promotivni članak

INTERIJERI
17.8.2023.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Dok ispijamo omiljena pića na različitim festivalskim lokacijama, priroda oko Sarajeva i njegove mahale privlače nas svojom ljepotom i posebnim duhom tradicije. Upravo je ovo bila ideja iza nastanka jedinstvenog stambeno-poslovnog kompleksa ROOF GARDENS koji donosi novi koncept življenja. 

 

Pogled iz Radićeve ulice na ROOF GARDENSNa obroncima Trebevića, u srcu crnogorične šume, samo 10 minuta od centra Sarajeva, ROOF GARDENS predstavlja jedan od simbola Sarajeva, i kao savremena gradina za novu kulturu življenja u 21. vijeku odiše tradicijom i elegancijom modernog dizajna nudeći sve sadržaje novog doba u prirodnom okruženju, iznad smoga i gradske buke.

O samom projektu, konceptu i jedinstvenom doživljaju koji donosi, razgovaramo s marketing menadžericom Sumejom Čakalović-Hadžimehanović i menadžericom prodaje Amilom Kamenjaš.

 

ROOF GARDENS stan s pogledom na grad

 

Svi stanovi su prozračni i osvijetljeni te će po završetku odisati elegancijom i bezvremenskim stilom donoseći lakoću upravljanja svakodnevnim životnim potrebama. “Uz stambene jedinice koje imaju pogled na Sarajevo, naši kupci često biraju stanove s pogledom na 400 hektara crnogorične šume koja se prostire odmah uz kompleks. ROOF GARDENS nalazi na nadmorskoj visini koja garantuje 365 dana čistog zraka, to znači bez smoga u zimskom periodu”, naglašava Amila.  

Stanovi će biti opremljeni prvoklasnim materijalima, a stanari će imati lak, siguran i direktan pristup garaži s 240 parking mjesta. Podni sistem grijanja i hlađenja će biti priključen na najsavremeniju tehnologiju toplotnih pumpi, koji garantuje minimalnu potrošnju električne energije.

Uz bogatu gastro ponudu restorana i kafe barova, vrtića School & School s igraonicama i mnoštvom sadržaja za djecu na otvorenom, ovaj kompleks posebno karakteriše Wellness i spa centar na površini od 2.000 m2 i bazenom dugim 25 metara koji će imati plažu na terasi s pogledom na Sarajevo i Bjelašnicu. Na ovaj način stanarima će biti omogućeno potpuno opuštanje u svakom momentu, a pored umirujućeg interijera i ambijenta, bit će dostupni dodatni sadržaji za njegu i zdravlje tijela, kao i moderno koncipiran i opremljen fitness centar. 

 

ROOF GARDENS wellness i spa centar

 

,,Ono što dodatno i posebno karakteriše ROOF GARDENS je centralni trg s amfiteatrom koji će se prostirati na 6.000 m2, i kao srce našeg kompleksa će biti mjesto susreta, druženja, filmskih projekcija, koncerata i drugih sadržaja. Naš cilj je između ostalog, da ponudimo nove kulturne sadržaje Sarajevu i cijeloj regiji'', navodi Sumeja. 

 

 Ovaj po mnogo čemu jedinstven objekat već plijeni pažnju stanovnika i posjetitelja Sarajeva, a Sumeja i Amila naglašavaju kako je i pristup gradnji i ekološka osviještenost nešto što ih izdvaja.

,,Od trga prema šumi pružat će se staza za šetnju i vožnju biciklom, a za ljubitelje trčanja bit će dostupna trail staza povezana sa stogodišnjom austrougarskom kulom Palež koja se nalazi na 600 metara od ROOF GARDENS-a. U samom kompleksu bit će instalirani punjači za električna vozila, dok će kompletan prostor oko kompleksa biti dodatno obogaćen visokim crnogoričnim stablima”, zaključuju one. 

U nastavku pogledajte čarobni zalazak sunca koji se pruža s kompleksa ROOF GARDENS na Sarajevo.

 

* * * 
Foto: ROOF GARDENS Promo

Povezani članci

Najpopularniji članci