„Romeo“ u kojeg ćete se sigurno zaljubiti. Sukulent koji unosi jesen u dom. - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

„Romeo“ u kojeg ćete se sigurno zaljubiti. Sukulent koji unosi jesen u dom.

Tekst:

Arijana Bošnjak

INTERIJERI
28.9.2023.

Echeveria „Romeo Rubin“ je naziv ovog zavodljivog sukulenta koji će se zasigurno isticati među drugim dekoracijama u domu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Naziv je dobio po intenzivnoj crvenoj boji koja prelazi od nježne ružičasto - crvene, do bordo nijanse crvenog vina, što ga čini savršenim izborom za jesen. Osim neodoljive boje, pažnju privlači i mesnatim listovima savršeno složenim u geometrijski oblik koji podsjeća na rozetu.

 Možemo reći da ovaj „Romeo“ ima pomalo obrambeni mehanizam koji ispoljava kroz oštre i šiljaste vrhove, ali uz jako malo pažnje koju zahtjeva, sigurno će vam zauzvrat podariti najljepšu jesensku dekoraciju koju možete zamisliti.

 Održavanje sukulenta

Ovaj sukulent cvijeta u zemlji kroz koju tečnost lako prolazi jer, ako voda ostane u posudi, lako će uvenuti. Bilo da ga želite držati u posudama ili u vrtu, podarite ovom upečatljivom sukulentu mnoštvo sunčeve svjetlosti na kojoj će vam biti zahvalan i pokloniti vam vibrantne boje i konstantan rast. Tolerantan je i na sušu, što ga čini odličnim izborom za one koji žele sukulent koji osvaja poglede, a traži samo malo održavanja.

 

 


Pogledajte još neodoljivih primjeraka

 

* * *
Naslovna fotografija: @sucuverials

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno