TEKST: Emina Smaka
DATUM OBJAVE: 8.11.2021.
Romantične večere kod kuće su odlične prilike za zbližavanje s partnerom i provođenje kvalitetnog vremena.
Međutim, pored svih obroka koje spremamo kući, ponekad je ideja večere u restoranu sve što nam treba.
Pored vašeg partnera, ukusne hrane i pića, za romantičnu atmosferu je potreban i ugodan interijer, a jedan takav smo pronašli u Sarajevu.
Golf klub restoran se nalazi samo nekoliko minuta vožnje od Sarajeva, okružen prirodom, idealno je mjesto za bijeg od užurbane svakodnevnice grada, ali i savršena lokacija za romantičnu i intimnu večeru.
Mnogi ga biraju za svoj najsretniji i najromantičniji dan u životu, vjenčanje, tako da ćete i vi ovdje sigurno uživati u večeri.
Sa velikim izborom pića i jela koje priprema šef kuhinje, možete se opustiti i uživati sa vašim partnerom, bez brige o tome da li će jelo koje pravite uspjeti i slatke rasprave o tome ko je zadužen za pranje suđa.
Obucite omiljenu haljinu u kojoj se osjećate dobro, stavite konačno taj crveni karmin i spremni ste!
* * *
Naslovna fotografija: Pexels.com
Tekst: Emina Smaka
TEKST: Adelisa Mašić
Postoji li išta bolje od mirisa svježe pečenih kiflica koji ispuni cijelu kuću? Ovaj klasik među pecivima dobija novu teksturu zahvaljujući jednom jednostavnom sastojku, a to je kisela pavlaka.
Upravo kisela pavlaka čini da kiflice ostanu mekane i danima nakon pečenja, s onim savršenim balansom između prozračne unutrašnjosti i tanke, zlatne korice.
Za pripremu kiflica potrebni su sljedeći sastojci:
Priprema:
U toplo mlijeko dodajte kvasac, šećer i kašiku brašna, pa ostavite desetak minuta da se aktivira. Zatim dodajte ostatak brašna, prašak za pecivo i so.
Postepeno sipajte mlijeko uz miješanje, a zatim dodajte kiselu pavlaku i ulje. Umijesite mekano, elastično tijesto i ostavite ga pola sata da naraste pokriveno krpom.
Foto: @lottastichler
Kada tijesto naraste, premijesite ga, razvaljajte i isijecite na trouglove. Svaki premažite margarinom i napunite po želji: sirom, špinatom ili ostavite prazne. 
Foto: @meljorino
Uvijte kiflice, premažite jajetom, pospite susamom i ostavite ih još 15 minuta da odmore. Pecite u zagrijanoj rerni na 200°C dok ne dobiju zlatnu boju i onaj prepoznatljivi miris domaće kuhinje.
Foto: @meljorino
Najbolje su dok su još tople, uz maslac, džem ili šolju čaja, a zahvaljujući kiseloj pavlaci, ostaju jednako mekane i dan poslije.
Foto: @meljorino
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled u backstage priče!