Kako uhvatiti vrijeme za sebe i partnera kad imate malu djecu? Donosimo savjete! - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Kako uhvatiti vrijeme za sebe i partnera kad imate malu djecu? Donosimo savjete!

Tekst:

Marija Perić

MAME RULZ
24.9.2022.

Roditeljstvo je jedna od najpoučnijih uloga u životu brojnih majki i očeva i čini da ponovo upoznamo sebe, ali i svog partnera na neki posve nov način.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Upravo zato je bitno, i kad djeca postanu dio svakodnevice jednog para, da roditelji ne zaborave imati svoju povezanost. No, poznato je i da je djeci potrebna pozornost, ljubav, vrijeme, pažnja, strpljenje, posebice kad su mali.

 Kako bi kreirali vrijeme za obitelj, vrijeme za sebe, ali i vrijeme za vašeg partnera možete napraviti nekoliko stvari koje će vam dodatno uljepšati obiteljski život. Koje su to nove navike koje možete započeti otkrijte u nastavku.

 

Iskoristite vrijeme nakon što djeca odu na spavanje
 

Vrijeme koje imate kada djeca odu na spavanje i prije nego što vi odete u krevet idealno je za povezivanje, razgovor i druženje. Kauč može biti idealno mjesto radnje za dijeljenje stvari koje su vam se dogodile u danu ili za raspravu o zajedničkim stvarima.

Tih par minuta, pola sata, sat vremena bez mobitela, bez drugih elektronskih uređaja mogu biti odličan način kako pružiti vašoj vezi dodatni fokus. Nakon toga možete uživati u omiljenoj seriji ili filmu, knjizi, društvenoj igri…

 

Odredite date night nekoliko puta na mjesec
 

Jednom tjedno ili nekoliko puta na mjesec odredite datum kad ćete rezervirati druženje samo za vas dvoje. Možete angažirati dadilju, zamoliti obitelj ili prijatelje da pričuvaju djecu, a vi si priuštite večer u gradu, šetnju, piknik, večer za film ili čak uživajte u udobnosti svog doma.

 
Ovi momenti biti će dragocjeni za povezivanje i stvaranje novih uspomena. Biti ćete ispunjeni posebnom energijom kada imate ovakve zajedničke trenutke, a i osjećati ćete se povezanije kad imate dobar međusobni odnos koji konstantno njegujete.

 

Provedite kvalitetno vrijeme zajedno obiteljski
 

Još jedan način kako roditelji mogu iskoristiti vrijeme za sebe jeste tako da organiziraju zanimljive zajedničke aktivnosti za cijelu obitelj. Ako roditelji vole planinariti, mogu opremiti svoje mališane na laganije rute i zajednički uživati u ovoj aktivnosti. Isto vrijedi ako volite izlete, putovanja, sportove, društvene igre.

Kvalitetno provedeno vrijeme zajedno obiteljski puno će značiti odnosu roditelja i ispuniti će pozitivom cijeli tjedan. Naravno, za ovakve aktivnosti uvijek će poslužiti planiranje unaprijed i dobra organizacija.

 

Svakodnevne obveze obavljajte zajedno
 

Maleni trik koji će definitivno uljepšati obiteljski život svakako je dijeljenje zajedničkih obveza. Bilo da je riječ o kuhanju, pospremanju kreveta, slaganju igračaka ili nekoj drugoj obvezi, ona će biti manje zahtjevna, a više zabavna ako u njoj sudjeluju svi.

 
Plus, sve ove zajedničke aktivnosti lako ćete zabilježiti u preslatke fotografije koje će vas sjećati na malene naizgled bezazlene situacije koje su vas najviše učinile sretnima.

***
Foto: Pexels

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno