Robert Dacešin nas je još jednom kroz emotivan video podsjetio na sve ljepote i čari BiH - Bonjour.ba - bh.lifestyle mag...

Robert Dacešin nas je još jednom kroz emotivan video podsjetio na sve ljepote i čari BiH

Tekst:

Emina Smaka

PUTOVANJA
30.11.2022.

Robert Dacešin je travel blogger za kojeg možemo reći da je jedan od najboljih ambasadora za predstavljanje Bosne i Hercegovine u svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tako je prije nekoliko dana osvojio nagradu za najbolji turistički film na svijetu, a nagrada mu je uručena u Valensiji. Naravno, njegov film govori o BiH, a nedugo nakon toga je na svom Instagram profilu objavio i video s 5 razloga zbog kojih biste trebali posjetiti našu zemlju. Za nas, koji već tu živimo, ovaj video predstavlja savršen podsjetnik o svim čarima i ljepotama BiH. 
 

Bez obzira da li uskoro turistički posjećujete BiH ili tu živite, kroz ovaj pomalo emotivni video možete naučiti i nekoliko novih stvari o ovoj državi. Tako Robert već u svom 1. razlogu navodi prirodne ljepote ove zemlje, gdje nas podsjeća da se u BiH nalazi najveća prašuma u Europi, prašuma Perućica. Zatim spominje i kanjon Tare, koji je 2. najveći kanjon u čitavom svijetu. Ne smijemo zaboraviti ni veliki broj vodopada u BiH, kako nam Robert objašnjava na malom prostoru BiH se nalazi više vodopada nego u Francuskoj, Španiji, Italiji i Njemačkoj zajedno. Wow! 


 Video o BiH ne može proći bez spomena o ukusnim i autentičnim jelima, bogatoj i raznolikoj historiji, kao i o načinu života u BiH. 'Laganica' je riječ kojom je opisao kako to ljudi žive u BiH te smatramo da uz mnoštvo izazova s kojima se svi susrećemo u svakodnevnom životu, zaista svako od nas u danu ima barem jedan 'laganica' momenat. Jedva čekamo vidjeti šta nam to Robert sprema u budućnosti. 

* * * 
Naslovna fotografija: @robert_dacesin 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno