TEKST: Nevena Divčić
DATUM OBJAVE: 17.5.2024.
Ili je u već nekoliko primjeraka imate u svojim torbicama ili je već duži vremenski period ne uspjevate kupiti ili su vam baš svi (mama, drugarica, omiljena influencerica i sestra) rekli da je trebate probati.
Rimmel Cappuccino je već godinama jedan od viralno najpopularnijih makeup proizvoda. Ako je već niste probali nije vam jasno odakle dolazi taj hype. Tu na scenu dolazimo mi - testirali smo je, istražili smo je i razgovarali o njoj. Nakon ovoga, uvjereni smo da ćete je i vi poželjeti u svojoj beauty rutini.
Odakle dolazi ovoliki hype?
Jedan od glavnih razloga zašto je Rimmel Cappuccino postala toliko popularna je njeno lako nanošenje. Ima kremastu teksturu koja omogućava glatko klizanje po usnama te ovisno o tome koju jačinu pritiska na usne odaberete – varira i nijansa koju ćete dobiti na usna.
Rimmel Cappuccino je kreirana u savršenoj nude nijansi koji odgovara različitim tonovima kože i ono što je još važnije – usana. Ova univerzalna boja je idealna za svakodnevne izglede, ali i za sofisticirane večernje make-up kombinacije. Usne oivičene ovom nijansom, u kombinaciji sa idealnim nude ružem izgledaju punije i definisano. Savršeno se uklapa s različitim ruževima i sjajilima, omogućavajući vam da kreirate bezbroj različitih izgleda. Bilo da preferirate mat, sjajne ili kremaste ruževe, ova olovka će vam pomoći da postignete besprijekoran finiš.
S obzirom na to da se ova olovka rasprodaje u samo nekoliko minuta, link u nastavku svi provjeravamo uz jutarnje novosti i kafu.
Link za kupovinu Rimmel Cappuccino
* * *
Naslovna fotografija: @emilietommerberg
TEKST: Ada Ćeremida
Upozorenje: Limoncello tiramisu nadmašuje sve deserte ljeta.
Ovo nije tiramisu kakav pamtimo iz djetinjstva, ali bi lako mogao postati vaš omiljeni ljetni desert. Lagana, kremasta tekstura, svježina limuna i decentna nota limoncella.
Ne sadrži alkohol, a donosi sve što volimo kod originala plus ljetni, voćni zaokret. I što je najbolje? Ne treba vam rerna, samo frižider.
Sastojci:
Krema od limuna:
100 ml soka od limuna
150 g šećera
3 jaja
50 ml vode
1 kašičica gustina
50 g maslaca (opcionalno)
Krema i slojevi:
250 g mascarponea
300 ml slatkog vrhnja
100 g šećera u prahu
300 ml toplog mlijeka
2 pakovanja piškota (24 – 30 komada)
Korica limuna i svježa menta za dekoraciju
Priprema:
Za kremu od limuna, pomiješajte limunov sok, šećer i vodu u posudi na pari. U drugoj zdjeli umutite jaja i gustin, pa ih lagano dodajte kada se šećer počne topiti. Kuhajte uz stalno miješanje 6 – 8 minuta, dok se smjesa ne zgusne.
Pred kraj dodajte maslac i ostavite da se krema od limuna hladi na sobnoj temperaturi, a zatim u frižideru, pokriven plastičnom folijom.
Za kremu umutite mascarpone, slatko vrhnje i šećer u prahu u čvrstu smjesu i ostavite je da se rashladi. Piškote kratko umačite u toplo mlijeko i slažite prvi sloj u staklenu posudu.
Zatim dodajte kremu, pa kremu od limuna, i nastavite dok ne potrošite sve sastojke. Završite s kremom u obliku tiramisu točkica, pospite koricom limuna i ukrasite mentom. Ostavite da odstoji najmanje 4 sata i poslužite hladno.
Foto: @julia_kunchevskaya
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!