TEKST: Bonjour.ba

DATUM OBJAVE: 22.11.2016.

Kada je vani hladno, nema ništa ljepše nego uvući se u toplu, oversized odjeću, upaliti film koji želite pogledati već neko vrijeme i uživati u šalici ukusne tople čokolade.

Upravo zbog toga potražili smo sjajan recept za toplu čokoladu koji želimo isprobati već danas.


Sastojci: 

  • 1 šalica mlijeka
  • 1 šalica zaslađenog kondenziranog mlijeka
  • 1/2 šalice slatkog vrhnja
  • 1 1/2 šalice kakaa u prahu
  • 1 žlica kristal šećera
  • 1 žlica mliječne čokolade, ribane
  • Ekstrakt  vanilije
  • tučeno vrhnje za preljev
  • cimet za preljev

Priprema:

Ulijte mlijeko i slatko vrhnje u posudu i kuhajte na srednje visokoj temperaturi dok ne krene ključati. U velikoj zdjeli umutite kakao, šećer i kondenzirano mlijeko u čokoladnu smjesu. Polako dodajte ovu smjesu u smjesu mlijeka dok se ne spoje. Smanjite temperaturu. Dodajte u mlijeko vaniliju i kuhajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Poslužite u šalice i ukrasite tučenim vrhnjem, cimetom i čokoladnim mrvicama.

***

Naslovna fotografija: unsplash.com
Tekst: BONJOUR.ba


Bonjour

Visoko krije gastro adresu zbog koje smo se zadržali duže nego što smo očekivali.

TEKST: Adelisa Mašić

Visoko krije gastro adresu zbog koje smo se zadržali duže nego što smo očekivali. Visoko krije gastro adresu zbog koje smo se zadržali duže nego što smo očekivali.

Ako ste u potrazi za mjestom koje spaja ugodan ambijent, raznovrsnu ponudu i ozbiljno dobar slatki meni, restoran Nafaka u Visokom je adresa koju vrijedi upamtiti

Smješten u mirnijem dijelu grada, ovaj restoran već na prvi pogled osvaja toplim interijerom i opuštenom atmosferom, a ono što se dešava na tanjirima dodatno potvrđuje zašto se o njemu sve češće priča.

 



Nafaka nudi širok izbor jela: od klasičnih comfort opcija, preko bogatih porcija koje su idealne za ručak, do pizza, pasti i raznih specijaliteta koji se lako uklapaju i u porodične ručkove i u opuštena večernja druženja. 

 


 



Posebno se ističu jela s piletinom u različitim varijantama, ali i ponuda koja jasno pokazuje da se ovdje razmišlja o raznolikim ukusima.

 



Ipak, dio koji nas je posebno privukao i zbog kojeg bismo se vrlo lako vratili jeste slatki meni. 

 



Palačinke i vafli u Nafaki zauzimaju važno mjesto na meniju: pažljivo osmišljeni, bogato servirani i zamišljeni kao desert kojem se vrijedi posvetiti. Kombinacije se kreću od čokolade i pistacija do voćnih varijanti i hrskavih dodataka.

 



Vrijedi spomenuti i da Nafaka radi catering, što je odlična opcija za sve one koji žele provjerenu ponudu i van restorana, bilo da je riječ o privatnim proslavama, poslovnim događajima ili manjim okupljanjima.

 



Ako planirate posjetu, restoran se nalazi na adresi Šareni Hanovi bb i lako je dostupan svima koji traže mjesto za opušten obrok ili slatku pauzu.


nafaka_visoko4bonjour_ba

nafaka_visoko3bonjour_ba

Foto: @nafaka_cafe_restaurant

Upravo spoj ugodnog prostora, raznovrsnih jela i pažljivo pripremljenih deserata čini Nafaku mjestom kojem se vrijedi vratiti.

Foto: @nafaka_cafe_restaurant


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled u backstage priče!