Recept za sladoled s kavom, lješnjacima i čokoladom koji ćete obožavati
Tekst:Bonjour.ba
GOURMETLedena kava osvježavajući je napitak kojem se rado okrećemo u vrelim ljetnim danima, a posebice nam se dopada njena varijanta koja dolazi u obliku sladoleda koji je dodatno obogaćen i lješnjacima te kakaom. Za njegovu pripremu trebat će vam samo deset minuta, a razveselit će vas na subotnje jutro, biti odličan izbor za druženje s prijateljima na terasi, ali i biti odlična poslastica za cijelu obitelj.
Za pripremu ovog deserta bit će vam potrebno:
600ml slatkog vrhnja
kondenzirano mlijeko
2 čajne žlice espresso kave
¼ šalice kakao praha
½ šalice maslaca/namaza od lješnjaka
¼ šalice prženih i sitno nasjeckanih lješnjaka
Priprema:
Pomiješajte slatko vrhnje, espresso kavu i kakao te izmutite smjesu u mikseru na srednje jakoj brzini, 2-3 minute.
Jednu trećinu smjese uspite u duguljasti kalup te po njoj prelijte namaz od lješnjaka i pospite nasjeckane lješnjake. Ponavljajte postupak dok u potpunosti ne potrošite smjesu. Sladoled stavite u zamrzivač na najmanje šest sati prije konzumiranja i nakon toga uživajte u novom omiljenom okusu sladoleda.
Foto i recepet: eatloveeats.com