Recept za super kremasti cheesecake od kikiriki putera i čokoladnih kolačića koji se ne peče
Tekst:Ilda Lihić-Isović
GOURMETOvaj lagani cheesecake od kikiriki putera i kore od čokoladnih kolačića je apsolutno savršenstvo okusa u kojem će uživati cijela obitelj.
Kremasto punjenje od kikiriki putera je slatko i slano, ali baš dovoljna uvertira da pahuljasti šlag se savršeno uklopi u čokoladnu koru.
Foto: crazyforcrust.com
Osim što ćete ga doslovno spremiti unutar dvadesetak minuta, ne zahtjeva pečenje i možete ga pripraviti uz pomoć par namirnica. Recept smo pronašli ovdje, a sastojke i pripremu pogledajte u nastavku.
SASTOJCI:
Kora:
- 30 čokoladnih keksića sa punjenjem od kreme
- 100 g rastopljenog maslaca
Punjenje:
- 700 g krem sira
- 240 g kikiriki putera
- 100 g šećera u prahu
- 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
- 120 g slatkog vrhnja
- Rastopljeni kikiriki puter i šlag za ukrašavanje po želji.
PRIPREMA:
Izmrvite čokoladne kolačiće i umiješajte rastopljeni maslac dok se sve ne sjedini. Smjesu nanesite i pritisnite na dno posude dimenzija 23 cm x 8 cm i ostavite da se ohladi.
Rukom ili mikserom umutite krem sir koji je bio na sobnoj temperaturi i kikiriki puter da smjesa bude glatka, a zatim dodajte šećer u prahu dok ne postane kremasto.
Dodajte vaniliju i zatim polako dodajte slatko vrhnje dok miješate. Nakon što ste dobro izmiješali, rasporedite cheesecake u pripremljenu posudu.
Ohladite najmanje sat vremena u hladnjaku, a zatim prije posluživanja, ukrasite šlagom, istopljenim kikiriki puterom i uživajte u slatko slanoj fantaziji okusa.
Foto: crazyforcrust.com
Sada je vaš red za širenje ljubavi prema slasticama.
Podijelite svoj omiljeni recept sa kikiriki puterom u komentarima na društvenim mrežama uz hashtag #DoYouBONJOUR i kliknite ovdje za još više ukusnih recepata.
***
Naslovna fotografija: crazyforcrust.com
Tekst: Ilda Lihić-Isović