TEKST: Ilda Lihić-Isović
DATUM OBJAVE: 23.6.2020.
Ovaj lagani cheesecake od kikiriki putera i kore od čokoladnih kolačića je apsolutno savršenstvo okusa u kojem će uživati cijela obitelj.
Kremasto punjenje od kikiriki putera je slatko i slano, ali baš dovoljna uvertira da pahuljasti šlag se savršeno uklopi u čokoladnu koru.
Foto: crazyforcrust.com
Osim što ćete ga doslovno spremiti unutar dvadesetak minuta, ne zahtjeva pečenje i možete ga pripraviti uz pomoć par namirnica. Recept smo pronašli ovdje, a sastojke i pripremu pogledajte u nastavku.
SASTOJCI:
Kora:
Punjenje:
PRIPREMA:
Izmrvite čokoladne kolačiće i umiješajte rastopljeni maslac dok se sve ne sjedini. Smjesu nanesite i pritisnite na dno posude dimenzija 23 cm x 8 cm i ostavite da se ohladi.
Rukom ili mikserom umutite krem sir koji je bio na sobnoj temperaturi i kikiriki puter da smjesa bude glatka, a zatim dodajte šećer u prahu dok ne postane kremasto.
Dodajte vaniliju i zatim polako dodajte slatko vrhnje dok miješate. Nakon što ste dobro izmiješali, rasporedite cheesecake u pripremljenu posudu.
Ohladite najmanje sat vremena u hladnjaku, a zatim prije posluživanja, ukrasite šlagom, istopljenim kikiriki puterom i uživajte u slatko slanoj fantaziji okusa.
Foto: crazyforcrust.com
Sada je vaš red za širenje ljubavi prema slasticama.
Podijelite svoj omiljeni recept sa kikiriki puterom u komentarima na društvenim mrežama uz hashtag #DoYouBONJOUR i kliknite ovdje za još više ukusnih recepata.
***
Naslovna fotografija: crazyforcrust.com
Tekst: Ilda Lihić-Isović
TEKST: Adelisa Mašić
Šljive su upravo u sezoni i teško je zamisliti bolji način da ih iskoristimo nego u sočnom desertu koji spaja jednostavnost i toplinu domaće kuhinje.
Hrskave mrvice, miris cimeta i sočno voće stvaraju kombinaciju kojoj je teško odoljeti, posebno u jesenjim danima kada tražimo nešto što grije i podsjeća na bakin sto.
Ono što ovaj recept čini posebnim jeste to što ne zahtijeva puno vremena ni komplikovane korake. Dovoljno je pripremiti tijesto, posuti ga šljivama i cimetom, a zatim završiti sve slojem prhkih mrvica.
Nakon pečenja, kuća će mirisati na spoj voća i maslaca, a svaki zalogaj donosi savršen balans slatkog i kiselkastog.
Kako se pravi?
Ovaj desert možete poslužiti topao uz kuglu sladoleda ili šlag, ali jednako je ukusan i sam. Idealno za popodnevnu pauzu, druženje s prijateljima ili kao slatki završetak vikenda.
Pogledajte najnovije teme na Bonjour.ba
Foto: @blairgreyx
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!