Recept za najfiniju ljetnu kavu sa sladoledom - affogato

GOURMET
5.5.2020.

Kava je za mnoge omiljeni jutarnji ritual. S dolaskom toplijih dana, mnoge kavopije svoju omiljenu šalicu kave pripremaju u hladnijoj verziji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebice je popularan affogato - talijanska poslastica koja je zapravo spoj kremastog sladoleda i pomalo jake, gorke kave. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spaja toplo/hladne okuse i dvije različite arome u gastro iskustvo kojem je teško odoljeti. 

Pronašli smo recept turske kuharice Refika Birgül koji u cijelu priču unosi i malo iznenađenje. Refika je odlučila klasični spoj začiniti hrskavim kolačićima, točnije puslicama.
Priprema je jednostavna i brza, a vjerujemo da će ova slastica biti najslađi početak vašeg dana. 


Sastojci:

1 šalica kave 
2 male puslice ili hrskavi keksi 
2 kugle sladoleda od vanilije

Priprema: 

Pripremite kavu u džezvi. Dok kava ključa, u šalicu stavite dvije kugle sladoleda za vaniliju. Ako nemate žlicu za sladoled, koristite običnu žlicu.
Skuhanu kavu prelijte preko sladoleda i na vrh dodajte izdrobljene puslice ili keksiće s maslacem. Konzumirajte odmah. Affogato će zadovoljiti vašu želju za slatkišem i kavom u jednom zalogaju.

GOURMET , 5.5.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

pinterest.com

Podijeli:

Posljednje objavljeno