TEKST: Ilda Lihić-Isović
DATUM OBJAVE: 15.10.2020.
Nakon što su inspirirali velikog francuskog romanopisca Marcela Prousta u djelu ''U potrazi za izgubljenim vremenom'', madeleine kolačićima popularnosti nema kraja.
Stoga ne čudi da su upravo one, gurmanske i ukusne madeleine od lješnjaka Pierrea Herméa jedna od glavnih slastica u novoj knjizi Françoisa Blanca posvećenoj pariškim pecivima.
Ako se odlučite isprobati ovaj recept koji smo pronašli na Vogue, možete se nadati pravoj maloj poslastici za nepce, onakvoj u kakvoj je savršeno uživati lijeno popodne uz šalicu kave ili čaja. Također, ako isprobate recept i želite nam se pohvaliti da su madeleine uspjele, tagujte nas sa #DoYouBONJOUR. Veselimo se fotografijama ovih ukusnih zalogajčića.
PRŽENI LJEŠNJACI
SASTOJCI:
PRIPREMA:
Rasporedite lješnjake na lim za pečenje i pecite petnaest minuta u pećnici zagrijanoj na 160 °C. Ostavite ih da se ohlade, a zatim ih valjkom ili nožem zdrobite.
TIJESTO ZA MADELEINA KOLAČIĆE
SASTOJCI:
PRIPREMA:
Prosijte brašno i prašak za pecivo, dodajte lješnjake. Rastopite puter sa uljem na 40 ° C, dodajte pastu od lješnjaka. Pomiješajte jaja sa šećerom i soli. Postepeno dodajte smjesu brašna i lješnjaka, zatim maslac, ohlađenu pastu od lješnjaka i mlijeko. Kalupe za madeleine kolačiće premažite puterom, ukrasite tijestom do pola. Pecite u rerni zagrijanoj na 220 °C oko osam minuta. Izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi na rešetki.
KREMA OD LJEŠNJAKA
SASTOJCI:
PRIPREMA:
Uz pomoć kuhače pomiješajte pastu srednjom brzinom, postepeno dodajući hladnu vodu da stvorite emulziju i odložite u frižider .
GLAZURA
SASTOJCI:
PRIPREMA:
Otopite pastu za glazuru i čokolade na 45 ° C u mikrovalnoj. Dodajte ulje, promiješajte.
KARAMELIZIRANI LJEŠNJACI
SASTOJCI:
PRIPREMA
Lješnjake pecite petnaest minuta u pećnici na 160 ° C. Kuhajte vodu i šećer na 118 ° C, a zatim dodajte vruće lješnjake. Dodajte kakao puter, prebacite na silikonski lim, ostavljajući dovoljno prostora između njih.
FINALNI DIO
Probušite stražnji dio madeleina i napunite kremom od lješnjaka. Potopite izbočenu stranu u glazuru između 35 i 40 ° C i stavite ih na rešetku (stranu sa glazurom prema gore, kako bi se višak ocijedio). Pospite karameliziranim i zdrobljenim lješnjacima, čuvajte ih u hermetički zatvorenoj kutiji na sobnoj temperaturi. Bonne dégustation!
TEKST: Bonjour.ba/PR
Dua Lipa potvrdila nastup kao glavna zvijezda Sunny Hill festivala u Prištini, Kosovo – donosi “Radical Optimism” u Prištinu.
Očekuje nas povratak za pamćenje! Svjetska pop senzacija Dua Lipa dolazi na glavnu binu Sunny Hill Festivala čime obilježava dugo iščekivani povratak u svoj grad Prištinu, Kosovo.
U sklopu svoje svjetske turneje „Radical Optimism“, Dua Lipa stiže u srce Prištine na Festival koji traje od 01. do 03. augusta s najvećim hitovima i prepoznatljivom scenskom energijom. Ovim nastupom, Priština postaje jedini grad u jugoistočnoj Europi gdje će fanovi ove godine moći doživjeti njen spektakularni live show.
Nakon niza vrhunskih nastupa na najpoznatijim svjetskim binama od Glastonburyja do Royal Albert Halla te nakon što je osvojila publiku u Melbourneu i Madridu, Dua Lipa se vraća kući, na binu Sunny Hill Festivala, jača nego ikad!
Uzbuđenje tu ne staje! Sunny Hill festival nedavno je najavio i dolazak svjetski poznate DJ zvijezde Peggy Gou! Poznata po ljetnom hitu “(It Goes Like) Nanana”, Peggy Gou donosi svoje prepoznatljive ritmove na C4 binu, garantujući nezaboravno muzičko iskustvo.
Od 1. do 3. augusta ovo je vaš trenutak! Spremite se za najveće izdanje Sunny Hill Festivala do sada, uz vrhunsku postavu domaćih i svjetskih muzičkih imena koja će uskoro biti otkrivena.
Early bird ulaznice su već u prodaji. Ne propustite priliku da osigurate svoje mjesto na festivalu koji će obilježiti ovo ljeto! Nabavite ulaznice što prije.
Foto: @dualipa
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!