Recept za crumble kolač sa bobičastim voćem i cimetom koji će uljepšati i kišoviti dan

GOURMET
5.11.2020.

U potrazi za slasticom koju je lagano napraviti, a da je pri tom osvježavajuća zavirili smo na Instagram profil domaće blogerice i pronašli savršen desert uz koji će miris cimeta zavladati našim osjetilima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Točnije na Instagram profilu @mrvice_zdravlja pronašli smo recept za topli, sočni, voćni nadjev sa zlatnim, hrskavim preljevom koji je idealan #ComfortFood za kišni, jesenski dan, a činjenica da nije potrebna nikakva otmjena oprema je dodatan plus. Ne sumnjamo da će upravo ovaj crumble uskoro postaviti vaš omiljeni jer: (1) ima nevjerojatan okus; (2) nije pretjerano sladak; savršena ravnoteža slatkog i kiselkastog; (3) super je jednostavan za pripremu.

 

Preporučujemo ovaj desert uz šoljicu čaja, kave ili uz toplu čokoladu. #mljac

SASTOJCI:

  • 1 kg bobičastog voća – kupine, borovnice, maline*
  • 140 g kokosovog brašna (pravog brašna, ne ljuspica) + 1-2 supene žlice
  • 20 g mljevenog lana
  • 100 g mljevenih sjemenki suncokreta
  • 100 g badema (50 g mljevenih, 50 g krupno nasjeckanih)
  • 150 g putera
  • zaslađivač po želji
  • cimet
  • aroma vanilije
  • grčki jogurt
  • sok od limuna

*posuda je dosta velika, ako pravite u manjoj neće vam trebati ova količina, bitno je da se prekrije dno.

PRIPREMA:

Pomiješati voće sa zaslađivačem, cimetom i 1-2 žlice kokosovog brašna i prekriti dno vatrostalne posude. Otopiti puter i pomiješati sa svim suhim sastojcima, dodati zaslađivač, cimet i aromu vanilije, tako da se dobije smjesa koja se mrvi. Prekriti voće sa ovim mrvicama i posuti krupno nasjeckanim bademima. Peći u rerni zagrijanoj na 180 stepeni oko pola sata, dok se ne postigne zlatna boja, servirati toplo ili hladno sa preljevom od grčkog jogurta sa par kapi soka od limuna. Uživajte!

Foto: @mrvice_zdravlja

Ovaj ukusni recept sa nama je podijelila Asja Sirbubalo sa Instagram profila @mrvice_zdravlja gdje se krije još mnoštvo odličnih recepata.

***

Naslovna fotografija: @mrvice_zdravlja
Tekst: BONJOUR.ba

GOURMET , 5.11.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

@mrvice_zdravlja

Podijeli:

Posljednje objavljeno