TEKST: Bonjour.ba
DATUM OBJAVE: 23.12.2018.
Kuharice Jamie Olivera naš su izvor inspiracije u pripremi ukusnih svakodnevnih jela, koja će biti jednostavna za pripremu i zabavna, a često svratimo i u odjeljak deserta gdje se iznova zaljubimo u sočne, bogate i ukusne kombinacije okusa koje predstavi unutar svojih recepata. Naš favorit već nekoliko godina upravo je neodoljiv miks malina i čokolada, a ova bezglutenska torta spaja naše dvije v
Sastojci:
300 g maslaca sobne temperature
300 g bezglutenskog brašna
300 g smeđeg šećera
4 jaja
1 žličica ekstrakta vanilije
1 žličica bezglutenskog praška za pecivo
6 žlica kakao praha
3 žlice mlijeka
Nadjev:
200 g šećera u prahu
4 žlice kakao praha
100 g maslaca
100 g krem sira
70 g malina
tamna čokolada s min. 75 % kakaa
Priprema:
Premažite dva okruga kalupa za torte maslacem i zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva.
Za pripremu tijesta, miksajte maslac i šećer dok ne postanu pjenasti. Zatim dodajte jaja i vaniliju te sve dobro izmiješate.
U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i kakao te umiješate u smjesu s jajima i kratko izmiksajte. Podijeliti smjesu ravnomjerno u dva kalupa i pecite 15 - 20 minuta. Izvadite tijesta iz pećnice i ostavite da se hlade.
Pripremiti nadjev - prvo miksajte zajedno maslac, kakao i šećer dok se ne sjedine pa dodajte krem sir. Umiješate ga špatulom dok se smjesa ne sjedini. Na ohlađen biskvit namažite pola nadjeva te dodajte maline koje ste prethodno malo zgnječili vilicom i posložite ih po nadjevu. Poklopite drugim biskvitom i ponovite postupak. Po vrhu dodajte par listića tamne čokolade. Dobar tek!
Foto: pinterest.com
TEKST: Bonjour.ba
Koliko toga može stati u tri minute? Dovoljno da se zaboravi na stresan mail, da se napravi kratka pauza za sebe, ili da se pronađe mali trenutak uživanja usred svakodnevne gužve.
Upravo u tim kratkim ritualima krije se posebna snaga, u vremenu koje posvetimo sebi, bez obzira koliko ono kratko trajalo.
Za Eminu Tsiligkros, koju pratimo zbog kreativnog i autentičnog pristupa životu, tri minute su i dovoljno za savršen obrok. Fini-Mini nudle, bilo u praktičnim pakovanjima ili u zdjelicama, dokaz su da i mali trenuci mogu postati užitak.
Emina Tsiligkros sa Eminom Smakom, glavnom urednicom Bonjour.ba portala
Odmah na početku nam je otkrila svoj favorit: Fini-Mini nudle s piletinom, čiji slatko-slani Teriyaki Chicken okus odmah osvaja svaki zalogaj.
U razgovoru s nama priznaje: “Uvijek pojedem dvije vrećice, a možda i više… začine pola-pola da budu ni preljuti ni bez ukusa.”
Dok Emina miješa začine u svoj instant obrok, smijeh i spontanost ulaze u kadar, a priprema? Gotova za samo tri minute.
Klasična instant magija u vrećici
Fini-Mini nudle dolaze u single pakovanju 75 g sadržanom u 5 pack pakovanju od 375 g za više gušta u jednom potezu. Sve što vam treba, nudle i začini, dovoljno ih je preliti sa 300 mL kipuće vode, sačekati tri minute i imate spreman obrok.
Okusi? Tu je Kokošji, blagi i aromatični, Goveđi, savršen za dane kada vam se baš ne da kuhati i Povrtni za one koji vole laganiji obrok.
Rezultat je jednostavan, aromatičan obrok bez nereda i stresa.
Kao što Emina objašnjava, brzinska priprema ne znači kompromis: “Najviše vremena dnevno trošim na rad, crtanje i slikanje, pa kad imam tri minute, nudle su savršene.”
Čašice koje mijenjaju pravila igre
Ako tražite praktičniji oblik užitka, Fini-Mini nudle u čašici nude instant obrok bez dodatnog kuhanja. Samo otvorite poklopac do pola, dodajte začine i prelijte kipućom vodom do oznake. Nakon četiri minute, možete uživati u aromatičnom obroku.
Spicy Beef donosi pikantnu kombinaciju goveđeg mesa i začina, Teriyaki Chicken slatko-slanu harmoniju sočne piletine i umaka, dok Curry očarava aromatičnim bogatstvom začina.
Emina kroz igru komentira: “Ako bi bila nudla, bila bih haotična, sa puno čili – ali zabavna i zanimljiva.” I doista, ove čašice spajaju praktičnost i karakter, baš kao i ona.
Kada instant postane kulinarska avantura
Instant nudle ne moraju ostati samo klasičan snack, one mogu postati baza za kreativne mini kulinarske projekte. Zamislite hrskave salate s prženim nudlama, noodles a la wok s povrćem ili brzinski stir-fry za užurbane dane.
Sve što vam treba su Fini-Mini nudle, malo mašte i tri do četiri minute za pripremu. Kao što Emina napominje, najbitnija stvar je uživanje: “Jedina zavrzlama u glavi bit će s čime jesti kašikom, viljuškom ili štapićima.”
Vaš mini trenutak gušta
Tri minute, mali ritual, a velika doza ukusa i inspiracije. Fini-Mini nudle spajaju brzinu, jednostavnost i kreativnost u jednom obroku koji možete prilagoditi svom raspoloženju i fantaziji.
Ako želite vidjeti kako Emina Tsiligkros kombinuje okuse, miješa začine i uživa u svakom trenutku, ne propustite pogledati cijeli razgovor i kulinarsku avanturu na linku ispod.
U tri minute možete otkriti cijeli svijet malih užitaka i možda se zaljubiti u instant gušt.
Upetljajte se u vrijedne nagrade
Ovaj Fini-Mini trenutak sa Eminom Tsiligkros samo je uvod u ono što nas tek čeka, a do tada ne propustite posebnu Fini-Mini nagradnu igru jer ako pokažete da imate petlju, možete osvojiti super nagrade.
Zato, pridružite se igri jer Fini-Mini trenuci uvijek najbolje izgledaju kad ih dijelimo zajedno.
Ovaj sadržaj je nastao u suradnji sa Podravkom
Produkcija: Bonjour.ba
Foto i video: Marko Jovančić za Bonjour.ba
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!