TEKST: Bonjour.ba
DATUM OBJAVE: 17.7.2020.
Ljubitelji ukusnih kolača koji u sastavu imaju Snickers čokoladice, a čija priprema ne oduzima puno vremena su upravo pronašli recept za omiljenu slasticu.
Jednostavnost pripreme i miris kikirikija koji će ispuniti vaš dom za vrijeme spravljanja ove slastice također su odlična motivacija da pojurite u kuhinju odmah.

Foto: glutenfreecuppatea.co.uk
Recept smo pronašli ovdje, a svi sastojci i koraci pripreme čekaju vas u nastavku.
SASTOJCI:
Za biskvit:
Za karamelu:
Za preljev:
PRIPREMA:
U sjeckalici smrvite keksiće, a ako nemate sjeckalicu možete ih usitniti i oklagijom.
Dodajte rastopljeni maslac u smrvljene keksiće i zajedno izmiješajte u zdjeli. Smjesu nanesite u posudu za tart široku 23 cm, a zatim žlicom ili rukama rasporedite i pritisnite smjesu da bude što ravnomjernija.
Ohladite u frižideru oko trideset minuta do jedan sat, a dok čekate, možete napraviti karamelu.
Dodajte šećer u posudu na srednje jakoj vatri. Neprekidno miješajte šećer i on će postepeno postati zlatne boje. Kad se potpuno otopi, dodajte omekšali maslac i miješajte nekoliko minuta neprestano, dok se maslac ne otopi. Polako dodajte slatku kremu, promiješajte i ostavite da kuha oko minutu prije nego što maknete sa peći. Ako želite dodati sol, učinite to sada, a zatim ostavite da se ohladi.
Kad se ohladi, dodajte smjesi pečeni kikiriki i miješajte da se sjedini. Vaša karamela trebala bi biti guste konzistencije, a ako je previše gusta, samo je malo zagrijte. Izlijte karamelu na podlogu od keksa i ostavite da se kratko ohladi kako bi se karamela mogla povezati.
Da biste napravili preljev, rastopite maslac od kikirikija i čokoladu dok se potpuno ne otope. Prelijte otopljenu čokoladu preko karamele tako da ravnomjerno prekrije sve. Pospite malo nasjeckanih orašastih plodova i nasjeckanih Snickers čokoladica, a zatim stavite u frižider na nekoliko sati.
Pri serviranju možete malo posoliti. Uživajte!
Za još ukusnih recepata zavirite ovdje ili na Instagram profil.
***
Naslovna fotografija: glutenfreecuppatea.co.uk
Tekst: BONJOUR.ba
TEKST: Ada Ćeremida
Jeste li spremni za novo mjesto u Mostaru koje jednako dobro funkcioniše u jutarnjim satima, popodnevnim pauzama i večerima koje se ne planiraju unaprijed?
Volimo kada otkrijemo nova mjesta širom Bosne i Hercegovine, ona koja ne pokušavaju biti sve svima, nego tačno znaju šta žele biti. Upravo jedno takvo novo ime pojavilo se na mostarskoj gradskoj mapi.
Buro Bar, smješten u samom centru Mostara, na adresi Kneza Višeslava bb, donosi urbani day & night koncept koji spaja opuštenu dnevnu atmosferu s energijom večernjeg izlaska.
Mjesto koje se prilagođava ritmu dana
Buro Bar ne traži poseban povod za dolazak. Ovdje se svraća na kafu, ostaje na razgovoru, a nerijetko se vraća i kasnije, kada se svjetla priguše, muzika postane glasnija, a atmosfera dobije drugačiji tempo.
Koncept day & night bara u Mostaru nije česta pojava, a upravo u toj fleksibilnosti leži njegov šarm. Buro je mjesto koje se prirodno uklapa u dnevne navike grada, ali i u večernji život koji Mostar posljednjih godina sve više gradi.

Interijer koji odmah privlači pažnju
Jedan pogled na prostor dovoljan je da shvatite kako se ovdje mislilo na detalje. Topli tonovi, pažljivo birano osvjetljenje, organski elementi i savremene linije stvaraju interijer koji je istovremeno ugodan i vizuelno snažan.
Posebnu pažnju privlače dekorativni plafonski elementi i rasvjeta koja prostoru daje intimnu, gotovo filmsku atmosferu onu zbog koje se želite zadržati duže nego što ste planirali.

Foto: Bonjour.ba arhiva
Zašto dodajemo Buro Bar na našu listu preporuka?
Jer Mostaru trebaju prostori koji nude kontinuitet od dana do noći. Jer izgleda drugačije, ali ne pretenciozno. I jer ostavlja osjećaj da je tu da ostane, a ne da bude prolazni trend.
Ako ste u Mostaru ili planirate posjetu, Buro Bar je novo ime koje vrijedi zapamtiti i posjetiti više puta, u različitim satima dana.


Foto: Buro Bar
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled u backstage priče!