TEKST: Bonjour.ba/PR

DATUM OBJAVE: 21.6.2024.

U srcu Starog Grada, Sarajevo, pet minuta vožnje od gradske vijećnice, smjestio se Ranch Mošćanica.


Ovo jedinstveno utočište nije samo restoran, ono je ostvarenje sna bračnog para Anise Bašović Čengić i Tarika Čengića, koji su spojili svoju ljubav prema rustikalnom šarmu i kulinarstvu kako bi stvorili savršeno mjesto za sve vrste proslava.




Putovanje Anise i Tarika

Anisa Bašović Čengić potiče iz porodice ugostitelja te je od malih nogu razvila ljubav prema ugostiteljstvu, hotelijerstvu i marketingu. Sa više od deset godina iskustva u organizaciji evenata, Anisa je stekla bogato znanje i vještine u ovoj industriji.

Uz to, već tri godine radi u odjelu za marketing i komunikacije globalne IT kompanije Authority Partners, gdje nosi titulu senior marketing specijalistkinje. Njeno iskustvo u ovoj ulozi dodatno obogaćuje marketinške strategije i komunikaciju Rancha Mošćanica.




Tarik Čengić je krenuo drugačijim putem. Kao fizioterapeut, odlučio je promijeniti karijerni put kako bi slijedio svoju pravu strast – kulinarstvo. Njegova ljubav prema kuhanju seže u djetinjstvo, a sazrijevala je kroz godine kuhanja za porodicu i prijatelje.

Inspirisan pozitivnim reakcijama, odlučio je svoju strast pretvoriti u karijeru. Danas Tarik vodi uspješnu kompaniju specijaliziranu za ketering, organizaciju svadbi, rođendana i drugih događaja, s vrhunskom profesionalnom kuhinjom i talentovanim timom.

 



Njegova filozofija je jednostavna: "Odaberi posao koji voliš i nećeš morati raditi niti jedan dan u svom životu". Ova filozofija osigurava da svako jelo koje priprema bude ispunjeno strašću i posvećenošću.


Rođenje Rancha Mošćanica

Kada su Anisa i Tarik započeli ovu avanturu, njihova vizija je bila jasna – stvoriti mjesto koje su oduvijek tražili. Kao bračni par i roditelji, željeli su oazu mira i idile gdje porodice mogu uživati u vrhunskim jelima i osjećati se kao kod kuće.

Ranch Mošćanica je postao savršen spoj njihove ljubavi prema rustikalnom ambijentu i kulinarstvu.




Ponuda i koncept

Svake nedjelje od 07.Jula, Ranch Mošćanica nudi "BRUNCH – ALL YOU CAN EAT" od 10 do 14 sati. Posjetitelji mogu uživati u raznovrsnim specijalitetima koje priprema Tarik Čengić. Cijena bruncha je 35 KM po osobi, dok djeca do 7 godina jedu besplatno, a djeca od 7 do 15 godina plaćaju 15 KM.

Nakon 14 sati, posjetitelji mogu birati specijalitete iz dnevnog menija, pripremljene s istom pažnjom i strašću.




Ostalim danima, Ranch radi po dogovoru, organizirajući razne proslave i evente, uključujući rođendane, svadbe, ručkove, team buildinge i korporativne događaje. Kalendar Rancha je već popunjen brojnim rezervacijama.


Stay Tuned: Summer Party u Pripremi!

Za sve zaljubljenike u dobar i nesvakidašnji provod, Ranch Mošćanica organizuje veliki party 3. augusta, uz nastupe DJ-a i profesionalnog saksofoniste iz regije.

Ovaj događaj obećava nezaboravnu zabavu i sjajnu atmosferu. Uskoro možete vidjeti više detalja na društvenim mrežama Rancha, gdje možete osigurati svoje mjesto na vrijeme za odličan party ovog ljeta.




Ranch Mošćanica nije samo restoran. Bilo da tražite savršeno mjesto za proslavu, želite uživati u vrhunskom brunchu ili jednostavno želite provesti ugodno popodne okruženi prirodom, Ranch Mošćanica je pravo mjesto za vas. Posjetite ih i osjetite jedinstvenu atmosferu, uživajte u vrhunskim jelima i stvorite nezaboravne uspomene.

* * *
Foto: Ranch Mošćanica


Bonjour

Medo i realističko voće kao desert? Da, i probali smo ih u jednom sarajevskom kafiću.

TEKST: Adelisa Mašić

Medo i realističko voće kao desert? Da, i probali smo ih u jednom sarajevskom kafiću. Medo i realističko voće kao desert? Da, i probali smo ih u jednom sarajevskom kafiću.

Postoje mjesta kojima se rado vraćamo upravo zato što stalno donose nešto novo, a Backyard Sarajevo je jedno od tih.

Kafić koji je od samog otvaranja privukao pažnju svojim prepoznatljivom atmosferom i jasnom estetikom, ali i mjestom gdje se ponuda ne zaustavlja na 'standardnom'.

 



Ovog puta povod za dolazak bili su novi deserti, tačnije realistični kolači koji izgledom podsjećaju na voće, ali iznutra kriju slojevite, precizno balansirane okuse. 


backyard_sarajevo4bonjour_ba

Probali smo pistaciju i mango i upravo je taj momenat vizuelnog iznenađenja ono što vas prvo privuče. Na prvi pogled, desert izgleda gotovo identično pravom plodu: tekstura, boja i oblik su dovedeni do detalja. 

No, tek kada ga prerežete, postaje jasno zašto su ovi kolači postali pravi mali hit. 


backyard_sarajevo12bonjour_ba

backyard_sarajevo7bonjour_ba

Pistacija je kremasta, bogata, ali ne teška, dok mango donosi svježinu i blagu kiselkastu notu koja lijepo balansira slatkoću. Ovo su deserti koji se ne jedu na brzinu, već polako, uz kafu i razgovor.

 



Drugi desert koji smo probali je čokoladni medo: vizuelno razigran, ali okusom vrlo ozbiljan. Riječ je o čokoladnom mousseu preko kojeg se, neposredno prije posluživanja, prelije topla crna čokolada. 


backyard_sarajevo13bonjour_ba

Taj trenutak kada se čokolada razlije preko deserta čini cijelo iskustvo još zanimljivijim, a kombinacija tekstura i intenzivne čokolade čini ga savršenim izborom za one koji vole klasične, ali bogate okuse.


backyard_sarajevo15bonjour_ba

Backyard ovim desertima potvrđuje da nije riječ samo o lijepom prostoru, već o mjestu koje pažljivo gradi svoju ponudu i prati savremene gastro trendove.

 



Ako ste već bili u Backyardu, ovo je dobar razlog za novi dolazak. A ako niste, ovi deserti su sasvim dovoljan povod da ga konačno dodate na svoju listu mjesta koja vrijedi posjetiti u Sarajevu.

Foto: Bonjour


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled u backstage priče!