Putovanje Ene Avdić inspirisat će vas da se ovog ljeta zaputite u Španiju - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Putovanje Ene Avdić inspirisat će vas da se ovog ljeta zaputite u Španiju

Tekst:

Nevena Divčić

PUTOVANJA
7.6.2024.

Koja destinacija je naredna na vašoj wishlisti putovanja? Možda topliji krajevi, plaže, more, sunce...?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Rado pratimo putovanja it djevojaka iz BiH i regiona pa nam ni ovaj put nije promaklo putovanje Ene Avdić na obalu Španije i sunčanu Marbellu. Svojim odjevnim kombinacijama oduševila nas je fotografijama na plaži i u šetnji. Dok se još spremamo za svoj odmor, dane sunčanja i opuštanja, donosimo i inspiraciju za sve oni koji još uvijek ne znaju gdje žele na odmor ove godine. Možda vas baš Ena inspiriše da se ovog ljeta zaputite u Španiju. 


Na koji način si odabrala lokaciju i kako si se pripremala za ovo putovanje?

Marbella je već dugo vremena na samom vrhu moje liste destinacija koje želim posjetiti, a oduševljenje prijatelja koji su nekoliko sedmica ranije bili tamo, bio je savršen znak da ljetnu sezonu otvorim baš u tom dijelu Španije. Moram priznati da se nisam pokajala!
Kada je riječ o kulturi i stilu života, upoznaj nas malo bolje sa Marbellom?

Za Marbellu često kažu da je “europski Beverly Hills" i mislim da to puno govori o njoj kao destinaciji. Poznata je po svojim prekrasnim plažama i beach barovima, ekskluzivnim restoranima, trgovinama visoke mode i noćnom životu. Sa druge strane, ja nikada nigdje nisam vidjela ljepše parkove, očuvaniju prirodu i zanimljiviju gradnju kao u ovom dijelu Španije pa bih rekla da je Marbella destinacija koja nudi kombinaciju luksuza, kulture i zabave i to je čini idealnim mjestom za ljetni odmor. 
Govoreći o gourmet aspektu putovanja, šta je ostavilo najveći dojam na tebe?

Ja sam veliki hedonista i gurman, a Marbella me ni u tom aspektu nije razočarala. Najveći dojam na mene su ostavili tradicionalni španski tapasi i svježi morski plodovi koje sam probala u lokalnim restoranima. Pamtit ću jednu vrhunsku lobster pastu!


Šta je to što si doživjela za vrijeme ovog putovanja, a što bi voljela imati mogućnost ponovo iskusiti po prvi put?

Svi moji prijatelji znaju da je za mene, do sada, Italija bila omiljena destinacija za odmor, međutim ove godine sam posjetila Španiju nekoliko puta, a u Marbellu i Sevillu sam se zaljubila.. u tren oka mijenjala bih iskustvo ‘’ponovnog prvog puta’’ za mogućnost posjete ovim destinacijama još puno drugih puta.. ipak se prava ljubav tako gradi. :)
Kada je riječ o plažama – koja se posebno izdvojila kao tvoj favorit? Zbog čega?

Ne znam da li bih mogla izdvojiti samo jednu! Recimo da su me najviše beach barovi i plaže Puerto Banúsa oborile s nogu!
Oduševile su nas i tvoje odjevne kombinacije. Jesi li od onih osoba koje na put nose „just in case“ komade ili sve unaprijed detaljno isplaniraš?

Hvala! Obično planiram svoje odjevne kombinacije unaprijed kako ne bih o tome razmišljala na odmoru, ali uvijek nosim i nekoliko "just in case" komada za koje znam da funkcionišu i bez previše razmišljanja. 
Kada ideš na odmor biraš li radije nešto mirno ili želiš i neki dobar party? Šta je bio slučaj na ovom putovanju?

Uglavnom volim kombinirati jedno sa drugim.. uživam u svom miru, predivnim plažama i laganim jutrima, međutim uvijek volim ubaciti i koji ‘party night out’. Ništa ljepše od šetanja preplanulog tena u noćnom izlasku. :)


* * *

Pred nama je još jedno ljeto ispunjeno avanturama, putovanjima i istraživanjima. Kako bismo vam olakšali odabir narednih lokacija za odmor i pružili dodatnu mogućnost da se upoznate sa šarmom još više destinacija tokom ljeta na Bonjour.ba očekuju vas brojne priče o mjestima koja trebate dodati na svoju wishlistu, a neka od njih udaljena su na samo nekoliko sati vožnje. Osim toga u kreiranju ovih priča veliku ulogu će igrati i bh. it djevojke koje će s nama dijeliti svoje trikove s putovanja.

* * *
Foto: Ena Avdić

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno