Savjeti za strastvene putoholičare koji će vam uštedjeti vrijeme, energiju i novac - BONJOUR.ba - bh.lifestyle magazin

Savjeti za strastvene putoholičare koji će vam uštedjeti vrijeme, energiju i novac

PUTOVANJA
10.2.2020.

Savjeti koje donosimo u nastavku uštedjeti će vaše vrijeme prije putovanja, ali i na putovanju, mnoštvo vaše energije, ali i novca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim što ćete se kroz trikove za putoholičare koje donosimo u nastavku moći brže spakirati i isplanirati aktivnosti na putovanju, više ćete uživati u samoj destinaciji i biti više bezbrižni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razmišljali smo o brojnim situacijama na putovanju koje vas mogu snaći i pokušali potražiti razne načine kako uljepšati i olakšati sve te događaje. Tako smo pronašli sjajne trikove kako izbjeći posljedice krađe, kako se spakirati u roku 7 minuta te kako se lakše snaći na prevelikim aerodromima ili u manje poznatim gradovima u kojima se ne priča engleski.

Pomoći će vam i par trikova koje smo izdvojili vezano za snalaženje u zemlji koju posjećujete, ali i par savjeta kako se uvjeriti da je vaš put u potpunosti dobro isplaniran. Pregledajte naš mali putoholičarski vodič u nastavku.

KORISTITE PERSONALIZIRANE LISTE ZA PAKIRANJE

Kreiranje liste za zimske i ljetne mjesece sačinjene od svih esencijalnih stvari koje uvijek trebate nositi na putovanja sa sobom idealne su za brzo i efikasno pakiranje. Svaki put kad se krenete pakirati možete se osloniti na svoju listu za pakiranje i biti sigurni na osnovu prijašnjih iskustava da ste ponijeli sve što vam stvarno treba. Dolaskom raznih drugih okolnosti uvijek možete modificirati svoju listu, a ako vam treba malena pomoć u kreiranju svoje liste, OVDJE ćete pronaći sjajnu inspiraciju.

ODJEĆU SLOŽITE ORGANIZIRANO I PLANSKI

Najorganiziraniji kofer je onaj u kojemu sve jasno vidite čim otvorite kofer. Maksimalnu uštedu prostora ćete kreirati ukoliko svoju odjeću zarolate kao na fotografiji ispod, a najbolji prijatelj organizacije u vašem koferu upravo su razni neseseri i vrećice koje imaju i skladišnu ulogu.

ULAZNICE KUPUJTE ONLINE

Ukoliko kupujete avio karte online preko stranica aviokompanija, možete proći znatno jeftinije i dobiti dodatne popuste koje možete iskoristiti za neke buduće letove. Možete izbjeći duge redove na aerodromu, ali i biti sigurni da ćete imati mjesto koje ste željeli. Odlično ćete proći i ako rezevirate karte za muzeje ili zabavne parkove i druge događaje i aktivnosti koje vam daju opciju rezeviranja karti online. 

PROČITAJTE PUTOPISE ILI POGLEDAJTE VIDEO ZAPISE ZA LAKŠE SNALAŽENJE 

Svjetski veliki aerodromi ili neki maleni gradovi koje planirate posjetiti mogu biti izazov za snalaženje pa čak i među najsretnijim putoholičarima među vama. Zato uvijek možete prije odlaska na put na YouTubeu ili online provjeriti postoje li snimci ljudi koji su prije vas bili na tim lokacijama i odlučili podijeliti svoje avanture. To će vam uštediti vrijeme i pomoći kada stignete na destinaciju, pogotovo ako putujete samostalno.

NEUMORNO ČITAJTE RECENZIJE

Prije no što se odlučite unajmiti sobe ili nekog prijevoznika, osluškujte iskustva ranijih posjetitelja i korisnika. To vam može biti odličan orjentir i spriječiti brojne razočaravajuće scenarije koji su potencijalna katastrofa za putovanje u kojemu ste zapravo samo htjeli uživati.

NE NOSITE PREVIŠE STVARI SA SOBOM

Idete na putovanje jer želite uživati, a ne kako biste za sobom nezgrapno vukli hrpu garderobe i opreme koju vjerojatno nećete svu ni obući niti koristiti. Isplanirajte svoje kombinacije i za vašu odjeću razmišljajte minimalistički. Također, pokušajte jedan komad uključiti u više kombinacija kako biste uštedjeli na prostoru.

ČUVAJTE NOVAC NA RAZLIČITIM MJESTIMA

Nije rijetkost da su upravo turisti i putnici meta brojnih kradljivaca i džeparoša koji su odlični u svom poslu. Zato je jako važno da sav svoj novac ne držite kod sebe jer ostajete bez svega ukoliko dođe do krađe. Jedan dio novca rasporedite po koferu, drugi dio u sefu hotela, a treći kod sebe, brojni su načini kako rasporediti novac, a vi naravno izaberite one koji vama najviše odgovaraju. 

PREUZMITE GLAZBU, AUDIO KNJIGE, NABAVITE OMILJENU KNJIGU ILI KINDLE IZDANJA KNJIGA

Putovanja do destinacije znaju biti duga i naporna i kako biste sve te sate uložili u nešto produktivno, tijekom putovanja možete slušati glazbu ili audio knjige, kao i uživati u omiljenoj knjizi čije čitanje odgađate već neko vrijeme.

KUPITE SIM KARTICU ZEMLJE U KOJOJ ODSJEDATE

Mobilni internet ne samo da će vam pomoći da se bolje orijentirate uz online karte nego će vam olakašti komunikaciju kada vam recimo treba poziv taksi službi, ali i s vašom obitelji kojoj želite poslati fotografije i video zapise sa nove lokacije koju posjećujete. Sjajno je što unutar EU nemate roaming troškove te kupnjom kartice jedne od zemalja pripadnica EU možete imati internet u bilo kojoj EU zemlji koju posjećujete.

PUTOVANJA , 10.2.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Marija Perić

Foto by:

pinterest.com

Podijeli:

Posljednje objavljeno