#NazadUUred: Šta nositi prvi dan pri povratku na posao? - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

#NazadUUred: Šta nositi prvi dan pri povratku na posao?

Tekst:

Emina Smaka

STILSKI SAVJETI
12.9.2023.

Kada govorimo o poslovnom odijevanju, izbor odgovarajućih komada može igrati ključnu ulogu u stvaranju pozitivnog utiska i povjerenja na radnom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako ulazak u 9. mjesec i početak jeseni znače da su godišnji odmori pri kraju i da je vrijeme za povratak u ured, odlučili smo kreirati rubriku namijenjenu upravo temi povratka na posao
U ovom specijalnom jesenjem izdanju ćemo govoriti ponajviše o odijevanju, pronalasku najboljih komada, ali i razgovarati o tome kako se organizovati za ured. Ovaj niz zanimljivih tema započinjemo i prvim danom na poslu nakon odmora. 

 

Ljeto nije gotovo 


Ok, vraćate se u office, a još uvijek niste spremni za skrivanje svog sjajnog tena ispod odjeće? Poštujući dress code koji nalaže većina radnog okruženja, donosimo look koji će biti idealan most između ljetnog outfita i onog za prvi dan na poslu. 

 Profesionalni dress code


Ako pak želite odmah ostaviti profesionalan dojam koji govori 'spremna sam za nove izazove' predlažemo i outfit koji će predstavljati tu viziju. Crno ili bež odijelo odličan je odabir za početak radne sedmice. 

 Boje i printovi 


Ove jeseni možete (za neke) neinspirativne nijanse bež ostaviti po strani i okrenuti se blagom eklektičnom stilu za ured. Haljina s printom ili odijelo u jarkim bojama može samo značiti da odvažno i sa samopouzdanjem koračate u nove radne pobjede. 

 


 

Smart casual izgled 


Ako vam pak dress code dopušta nešto udobnija i casual izdanja, nećete pogriješiti s kvalitetnim jeans hlačama i tweed blejzerom, a look zaokružite omiljenom torbom za posao.

 

* * * 
Naslovna fotografija: @blaireadiebee 
 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno