Prve red carpet kombinacije s 75. izdanja filmskog festivala u Veneciji

EVENT
31.8.2018.
Kralj ljeta sada je već tradicionalno rezerviran za filmski festival u Veneciji, gdje se okupljaju ljubitelji sedme umjetnosti, producenti, režiseri i glumci, kao i brojna poznata imena kako bi uživali u premijerama filmskih naslova koji se natječu za prestižnu nagradu 'Zlatni lav'.

75. izdanje festivala otvoreno je projekcijom filma 'First Man', koji donosi biografsku priču o astronautu Neilu Armstrongu, kojeg je u filmu utjelovio Ryan Gosling.
'Prvi čovjek' je jedan od više od dvadeset filmova iz Europe, Japana, Australije i SAD-a koji će se natjecati za 'Zlatnog lava', a ovogodišnji predsjednik žirija upravo je Guillermo del Toro, prošlogodišnji dobitnik 'Zlatnog lava', kao i Oskara za film 'Oblik vode'. Na samoj ceremoniji otvorenja, britanskoj glumici Vanessi Redgrave, kao i kanadskom redatelju Davidu Cronenbergu su dodijeljene nagrade 'Zlatni lav' za životno djelo. Najstariji filmski festival je kroz prva dva dana trajanja već okupio svjetsku filmsku elitu, a neke od zanimljivijih izdanja sa crvenog tepiha, kao i sa druženja s medijima, izdvajamo u nastavku.

PreviousNext

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

  Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

  Povezani članci

  Članci iz rubrike

  Tekst by:

  Bonjour

  Podijeli:

  Posljednje objavljeno: