Prva Woman.Comm konferencija će se održati u Sarajevu. Evo šta nas očekuje. - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Prva Woman.Comm konferencija će se održati u Sarajevu. Evo šta nas očekuje.

Tekst:

Bonjour.ba/PR

POSAO & ŽIVOT
18.10.2022.

Svega šest dana nas dijeli do prve Woman.Comm konferencije. Ovaj poseban događaj u svijetu komunikacijske industrije održat će se u Sarajevu, u hotelu Hills, 25. i 26.10. 2022. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Woman.Comm konferencija će biti mjesto kvalitetnih predavanja i panel diskusija na kojem će učešće uzeti više od 20 najutjecajnijih stručnjaka i entuzijasta iz svijeta marketinga i komunikacija, iz Bosne i Hercegovine, regije i svijeta. U nastavku vas detaljnije upoznajemo s programom konferencije. 


Woman.Comm program


Na konferenciji će se uz važne društvene teme i pitanja razbijati i stereotipi o ženskim i muškim poslovima, saznat ćemo 'Šta uraditi da za komunikacijsku industriju BiH nastupe bolji dani?' te će se rasvijetliti 'Odnosi unutar oglašivačkog trokuta Agencije – Oglašivači – Mediji'. Diskutovati će se generalno o industriji i izazovima s kojima se susreću žene, ali i muškarci.
Novosti i svjetske trendove na konferenciju će donijeti Nina Lalić Beograđanka s adresom u San Franciscu, osnivačica Creative Strategy agencije Brief Agency, čiji je klijent bio i Steve Jobs. Iz Beograda nam stiže i Ivan Stanković, pionir marketinga i oglašavanja na prostorima bivše Jugoslavije, jedan od osnivača prve multinacionalne marketinške agencije na prostoru jugoistočne Evrope “Saatchi & Saatchi”. Iz sunčane Istre stiže Jelena Fiškuš, kreativna direktorica i suosnivačica agencije Sonda.

Ovo je samo dio programa dvodnevne konferencije na kojoj će svoju krunu na Woman.Comm of the Year, gala svečanosti, dobiti i najuspješnija žena u svijetu komunikacija, koja je u proteklim godinama dala najveći doprinos ovoj industriji. Gala veče upotpunit će i nastup regionalne muzičke zvijezde Petra Graše. 

 


Partneri konferencije

Svoje mjesto na konferenciji imat će i unikatne postavke partnera, koji će svoje usluge i proizvode predstaviti na do sada neviđen način. Glavni sponzor konferencije je dm drogerie markt, dok su partneri kompanije Jana, Porsche, Kraš, Alma Ras, McCann i mnoge druge.


Žene liderice u komunikacijskoj industriji 

Ideja za jedan ovakav događaj izrodila se iz Woman.Comm Club-a koji je pokrenut sredinom 2022. godine s ciljem da okupi žene u komunikacijskoj industriji i slavi njihove uspjehe. Za razliku od velike većine zemalja, gdje žene čine manje od 10 % menadžmenta, u Adriatic regiji, a posebno u BiH, žene čine većinu u komunikacijskoj industriji. Osim što vode komunikacijske agencije, na čelu su i marketing timova u kompanijama i marketing odjelima medija.

Za detaljniji program i imena predavača/ica posjetite stranicu Konferencija - Woman.Comm 

* * * 
Fotografije: Woman.comm 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno