TEKST: Bonjour.ba

DATUM OBJAVE: 3.2.2018.

S početkom veljače, na naš meni se uvijek, gotovo spontano, upišu krafne. Slastica koja je sinonim za maškare i druženje pod maskama, odlična je i za nedjeljni doručak ili okupljanje cijele obitelji za filmsku večer.

A ukoliko si želite uštedjeti vrijeme i preskočiti višesatnu pripremu tijesta koje se kvasi, a onda i prži na štednjaku, ovaj recept je odlična alternativa koju ćete lako pripremiti. Ideju za recept smo pronašli na blogu A Cozy Kitchen.

Sastojci:
Tijesto:
 

  • 3/4 šalice brašna
  • 3 žlice kakao praha
  • 1/2 čajna žličica praška za pecivo
  • 1/4 čajna žličica sode za pečenje
  • 1/4 čajne žličice soli
  • 3 žlice maslaca
  • 85 g tamne čokolade (sitno nasjeckane)
  • 1/2 čajna žličica espresso kave
  • 1/2 šalice smeđeg šećera
  • 1 veliki žumanjak jajeta
  • 1/2 šalice izmućenih bjelanjaka
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

Čokoladna glazura:

  • 2 šalice šećera u prahu
  • 1/2 šalice kakao praha
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 3 do 5 žlica mlijeka ili vode
  • Čokoladne mrvice


Priprema:

Zagrijte pećnicu na 175 Celzijevih stupnjeva. Lim za pečenje premažite s uljem. U posudi srednje veličine pomiješajte brašno, kakao prah, prašah za pecivo, sodu za pečenje i sol. U srednje zagrijanoj tavi istopite maslac. Zatim dodajte komadiće čokolade i espresso. Sklonite s vatre i miješajte dok se cijela smjesa ne rastopi i postane glatka. U tu smjesu dodajte šećer i žumanjak. Na kraju, umutite i bjelanjak te ekstrakt vanilije. Pomiješajte smjesu s brašnom sa smjesom s čokoladom i miješajte dok se ne vidi nikakav trag brašna. Zatim tijesto podijelite na manje krugove, otprilike na šest dijelova. Stavite ih peći 12-15 minuta.

Foto: pexels.com

U međuvremenu krenite s pripremom glazure. Pomiješajte kakao prah, šećer, vanilija ekstrakt i dvije žlice mlijeka. Po potrebi, možete dodati još malo mlijeka ili vode. Nakon što se krafne ohlade, polijte glazurom i dodajte čokoladne mrvice.

***

Naslovna fotografija: pexels.com
Tekst: BONJOUR.ba


Bonjour

Ne znaš da li su bolji wagyu sushi ili kokteli. Znaš samo da ovdje dolaziš opet.

TEKST: Dragana Rauš

Ne znaš da li su bolji wagyu sushi ili kokteli. Znaš samo da ovdje dolaziš opet. Ne znaš da li su bolji wagyu sushi ili kokteli. Znaš samo da ovdje dolaziš opet.

Nova gastro tačka na Trgu slobode, stvorena je za one koji znaju cijeniti hranu koja je jednako ugodna za oko i za nepce, vino koje se bira s polica od poda do plafona i koktele zbog kojih će ti svaki izlazak sa drugaricama biti kao scena iz serije Sex and the City.

 

 

Jer ponekad je samo novo mjesto dovoljno da ponovo zavoliš grad u kojem si godinama.

 

 

Ovdje je sve u detalju, od teksture burrate na pizzi do wagyu sushija koji ne očekuješ u srcu Tuzle. Svaki tanjir je mala priča za sebe, a svaka fotografija uhvati djelić ambijenta koji podsjeća na privatnu vinsku sobu u kojoj bi rado da izgubiš pojam o vremenu.

 

 

Petkom se svjetla priguše, bend zasvira, a Trg slobode pretvori se u savršeno mjesto za afterwork druženje koje se lako oduži do kasno.

Don Papa je za one koji vole spoj elegancije i spontanosti. Za one koji cijene dobru kuhinju, ali i dobru priču.

 

 

FOTO: @the_maya_b


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!