Radite proljetno čišćenje ormara? Ova tri komada trebate izbaciti! - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Radite proljetno čišćenje ormara? Ova tri komada trebate izbaciti!

Tekst:

Emina Smaka

STILSKI SAVJETI
20.4.2022.

Ukoliko ste imalo poput većine nas, ormar vam je prepun komada odjeće, a za neke od njih ne znate ili ste zaboravili da posjedujete do trenutka velikog čišćenja ormara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Prvo što trebate napraviti kod pospremanja ormara je organizovati 3 skupine odjeće. Jedna koju ćete sačuvati, zatim ona koju ćete baciti i ona za doniranje. Taj sistem nam je svima već dobro poznat. Međutim, riješiti se odjevnih komada nije nimalo lak zadatak za mnoge. Naravno, postoje osobe koje se uopšte ne vežu za odjevne komade i s lakoćom očiste svoj ormar, ali za neke je to nešto zahtjevniji zadatak. 

 

Foto: Pexels.com


Prisjećamo se uspomena koje nas vežu za komad, hlače su nam male za broj ali se nadamo da ćemo izgubiti par kilograma, haljina od šljokica stoji u ormaru već 3 godine čekajući svoj trenutak… Vrlo poznate situacije koje ćemo postepeno riješiti. U nastavku otkrivamo 3 artikla koja pod hitno trebate izbaciti iz svog ormara. 
 

Komadi u koje ste investirali, a više ne nosite

Ovo su zasigurno komadi od kojih nam se najteže razdvojiti. Dizajnerski, ili komadi za koje smo morali štedjeti da bi ih priuštili, a već godinama ih ne nosimo ili nam ne odgovaraju, ili smo jednostavno promijeniti stil odijevanja. Ovo je idealan komad za doniranje, te ćete kvalitetan komad pokloniti nekome ko će ga zaista koristiti. 

 

Foto: Pexels.com

Farmerke za koje se i dalje nadamo da će nam odgovarati

Bilo da ste kupili novi par, za broj manji da vam da motivaciju za gubitak kilograma, ili su u pitanju omiljene vam farmerice koje vam više ne odgovaraju, ni jednima nije mjesto u vašem ormaru. Ukoliko možete donirajte ih ili poklonite, a ako ne - vrijeme je da se zauvijek pozdravite za starim farmericama. 

 

Foto: Pexels.com


Pocijepane tenisice bez forme

Tenisice su model obuće koji najčešće nosimo, a i najbrže izgube svoju formu ili se pocijepaju, a kada se to desi vrijeme je da se pozdravite s njima bez obzira koliko ih voljeli. Ukoliko u pitanju nisu Conversice, onda nema izgovora za pocijepane i deformisane tenisice. 

 

Foto: Pexels.com

* * * 
Naslovna fotografija: @collagevintage

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno