Kako uz pomoć proljetnih grana kreirati neodoljiv ukras u domu? - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Kako uz pomoć proljetnih grana kreirati neodoljiv ukras u domu?

Tekst:

Ilda Lihić-Isović

INTERIJERI
5.3.2023.

Iako su cvjetni buketi i kućno cvijeće omiljeni način dekorisanja, sličan efekt dobit ćete s proljetnim granama koje mogu postati neodoljiv ukras u vašem domu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o estetici koja daje prirodni update interijeru, unosi dozu karaktera, jednostavnosti, elegancije, a traje dulje od cvijeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grane možete dodati u dom u njihovom izvornom obliku, osušene ili možete sprejom nanijeti boju na njih kako bi se još bolje uklopile u vaš interijer.

 Također, možete promijeniti njihov izgled tako da uklonite neke manje grane, postavite ih u vaze većih ili manjih dimenzija, košaricu ili ćup.

 

 

 

Osim kao ukras na stolu, grane drveća, mogu poslužiti i kao baza za lustere, držače za svijeće, držače za ključeve, stalke za kapute, nosače nakita. U nastavku donosimo primjere koji će vam pomoći da dobijete inspiraciju kako i vi možete svoj interijer ukrasiti proljetnim granama.
 

Grane sa cvijećem

 

Cvjetovi trešnje, vrbe ive, jabuke, marelice, magnolije, dunje i cvjetovi stabla šljive su odličan odabir jer će prostoru dati dozu romantičnosti.

 

 

Foto: @mrskskitchen

 

Ove vrste grane sa cvijećem obično zahtijevaju veće posude, stoga birajte veće vaze koje možete pozicionirati na pod, kuhinjski stol, stolić za kafu u dnevnoj sobi ili jednostavno postaviti u ugao u kojem možete uživati u mirisu i bojama proljetnog buđenja prirode u domu.

 

 

Foto: @thesweetspotdk

 

Grane sa lišćem

 

One su obavezni ukras u skandinavskom interijeru. Često ovi aranžmani imaju dodatnu korist jer šire nevjerojatan miris, što je slučaj sa eukaliptusovim ili maslinovim granama.

 

Foto: @ellerydesignsMožete uzeti nekoliko grančica koji sa svojim listovima stvaraju dojmljiv prizor, smjestite ih u dekorativnu vazu koja će vašem ormariću u spavaćoj sobi, u dnevnom boravku ili u kuhinji dati originalan dekor.

 

ž

Iako možete kreirati veće aranžmane sa nekoliko različitih vrsta grana, čak i u kombinacijama sa cvjetnim granama, jedna vrsta drveta sa dosta lišća doista će biti upečatljiv dekor koji kreira ugodnu, toplu atmosferu nadahnutu prirodom.

 

 


Minimalističke grane
 

 

Grane, bez ili sa sasvim malo cvijeća i lišća mogu napraviti lijep, minimalan dekor sa naglaskom na jednostavnosti i prirodnosti.

 

Foto: @pomponetti

 

Foto: @willsandprior***
Naslovna fotografija: @homestyledecor__

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno