Donosimo detalje o programu 4. Sarajevo Fashion Film Festivala koji počinje u četvrtak

EVENT
3.12.2019.

Sarajevo Fashion Film Festival održava se već 4.godinu zaredom u Sarajevu, a okuplja filmske djelatnike i komercijalne modne brendove te nagrađuje najbolje nove modne filmove iz cijelog svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već dugo godina poslovno sam vezan za ovaj segment umjetnosti, a budući da se radi o jednom potpuno novom izražaju, shvaćanju i spoju različitih kategorija umjetnosti, privuklo je moju pažnju, a vremenom postalo i pravi izazov napraviti i pokrenuti SFFF u Sarajevu. Najbolji filmovi ove vrste se prikazuju u Londonu, Berlinu, Copenhagenu, Istanbulu, Madridu, Los Angelesu i drugim gradovima širom svijeta…, a publika u Sarajevu već četvrtu godinu ima istu tu mogućnost. Dio smo ove fantastične priče koja je slobodno mogu reći eksplozija kreativnosti i umjetničke izvrsnosti. – komentirao je Željko Ivanković, direktor festivala na naš upit što je bila nit vodilja za pokretanje ovog projekta.

Fokus pri izboru filmova je na prikazivanju šarolike raznolikosti shvaćanja mode, njene prezentacije kroz priču, fotografiju, izražaj… Naš cilj je pružiti izuzetan estetski doživljaj publici fokusirajući se na povezanost mode i filma kroz vrlo različite filmske projekcije. Modni film na jedan potpuno novi način istražuje i posreduje modu fokusirajući se na bliske veze modne, filmske i umjetničke prakse. Vrlo su raznoliki u izgledu, zvuku, osjećaju i poruci koju šalju. Moda u izabranim filmovima može biti vodeća uloga ili sporedni lik. Filmovi su preplavljeni novim idejama, eksperimentima u modi, filmu i komunikaciji. Izbor u svakom slučaju nije nimalo jednostavan.“ – nadodao je Željko.

Četvrto izdanje počinje u četvrtak u Hotelu Hills u 20:00h, kada će se i održati svečana dodjela nagrada za najbolje filmove SFFF-a, dok će u petak, 6.12. u 20:00h, u Coloseum Clubu Sarajevo biti prikazani i svi službeni filmovi iz selekcije ovogodišnjeg SFFF-a, kao i after party sa DJ ZliYej.


Ove godine sve nominirane filmove svrstali su u 15 kategorija, a o najboljima iz svake kategorije odlučili su članovi žirija:  Ditte Marie Lund /Copenhagen, Nicole Alexandropulus/Atena, Sofija Montes/USA, Aleksandra Kokotović/ Beograd, Ena Kurtagić Granulo / Italija, Amela Radan i Željko Ivanković/ Sarajevo.

EVENT , 3.12.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Promotivni članak

Foto by:

Promo

Podijeli:

Posljednje objavljeno