Pripremite zdrave obroke s najmlađima i sudjelujte u darivanju te pripremi Nestlé kuharice! - Bonjour.ba - bh.lifestyle...

Pripremite zdrave obroke s najmlađima i sudjelujte u darivanju te pripremi Nestlé kuharice!

Tekst:

Bonjour.ba, Promotivni članak

GOURMET
15.12.2022.

Djeci pomažemo da stvore zdrave navike ukoliko i njih aktivno uključimo u svakodnevnu pripremu obroka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je prilika za djecu i roditelje da provedu više vremena zajedno, dobro se zabave i nauče koje namirnice su zdrave i cjenovno prihvatljive. Nestlé je ove godine pripremio poseban izazov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Naime, izazov je da roditelji i djeca kuhaju zajedno, ali tako da naprave neko njihovo posebno jelo koristeći savjete iz Nestlé NutriPorcije, podijele svoje fotografije ili video zapise na Instagramu, najbolji recept sa najvećim brojem lajkova biće nagrađen i uvršten u Nestlé kuharicu Zdravo! kuhaj. Kreatori ovih odabranih, najpopularnijih i najboljih recepata će dobiti Nestlé Mystery Box.

Da bi učestvovali u Zdravo! Kuhamo izazovu, koji traje do 18.12.2022., potrebno je da za kreiranje recepta i kulinarske čarolije po vašem izboru koristite neki od Nestlé kulinarskih proizvoda.
Ne zaboravite da sve to zabilježite na fotografiji ili u video zapisu, a potom objavite sa naznakom #ZdravoKuhamo. Obavezno tagujte i @bonjourba_.

Nestlé u BiH već cijelu jednu deceniju implementira projekat Zdravo!, koji za cilj ima doprinijeti odgoju zdravijih generacija. Izazov Zdravo! Kuhamo je poziv na praktičnu primjenu provjerenih informacija o prehrani i nutricionizmu koje su dostupne na Zdravo! Akademiji. Neki od alata koji su na raspolaganju roditeljima su Zdravo! lista namirnica – vodič za kupovinu namirnica, NutriPorcija – planer jelovnika koji pomaže pri sastavljanju balansiranog obroka i kuharica Zdravo! kuhaj sa mnoštvom ideja za zabavna i zdrava jela bogata svim potrebnim nutrijentima. Istovremeno, platforma nudi i jednostavne savjete za uravnotežen razvoj djece kroz zdravu ishranu i aktivnost.
 


 

Vjerujemo da će ovo biti prva od mnogih kulinarskih avantura na koju ćete se uputiti sa svojim mališanima, gdje će naučiti da je hraniti se zdravo zabavno i cjenovno prihvatljivo. Postulati pravilne prehrane za svaku dob i kroz cijeli život su isti: raznolikost, ravnoteža i umjerenost.

Zato budite primjer svojoj djeci, kuhanje sa njima uvijek može biti zabavno, korisno i pametno! A mi nestrpljivo čekamo da vidimo šta se dešava u kuhinji i da probamo vaše recepte. 😊

***
Foto: Promo

Povezani članci

Najpopularniji članci