Pojavljivanje princeze Diane u ovoj haljini je kultno. Otkrivamo i zašto. - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Pojavljivanje princeze Diane u ovoj haljini je kultno. Otkrivamo i zašto.

Tekst:

Emina Smaka

STREET STYLE
22.2.2022.

Omiljena princeza u narodu je, svi ćemo se složiti, princeza Diana, a osim svojom toplom energijom i značajnim djelima, mnogi i danas govore o njenim modnim izričajima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


S vraćanjem mode 80ih i 90ih, ponovo se počelo govoriti o iconic kombinacijama princeze. Od njenih street style izdanja, do svečanih događaja, za mnoge predstavlja i modnu ikonu. Sigurno ste svi primijetili fotografije njenih modnih kombinacija pri izlasku iz teretane, a upravo ti outfiti – predimenzioniranih blejzera, tenisica i biciklističkih, kratkih hlača su donekle bila inspiracija za ovaj trend od prije nekoliko sezona. 

 

Foto: Getty Images/ VogueJedno od njenih izdanja o kojima se možda i najviše govorilo je crna haljina na bretele, poznata i kao revenge dress. Još jedno njeno izdanje koje je mnogima promaklo, je satenska haljina koju je nosila na Met Galu davne 1996. Dizajnerska haljina u potpisu John Galliana za Dior je plijenila pažnju svojom jednostavnošću ali i kontroverzom. Princeza je nosila slip haljinu s detaljima od čipke, tankih bretela, a željela je od nje napraviti još kontroverzniji outfit, te je sama bez znanja dizajnera, odstranila korzet s haljine koji je trebao dodatno štititi njen dekolte. Ovo njeno izdanje i izlazak u javnost je, nažalost, važno i zato što je jedno od njenih posljednjih pojavljivanja prije tragične smrti. 

 

Foto: Getty Images/ Vogue

* * * 
Fotografije: Getty Images/ Vogue 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno