Spremite kondiciju! Otvorene su prijave za 7. dm žensku utrku. - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Spremite kondiciju! Otvorene su prijave za 7. dm žensku utrku.

Tekst:

Bonjour.ba/PR

ZDRAVLJE I NJEGA
8.4.2024.

Otvorene su prijave za jedan od najvećih ženskih sportsko - rekreativnih događaja u BiH, tradicionalnu dm žensku utrku. Sedma po redu utrka ove godine bit će održana 1. 6. 2024. s početkom u 11 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Sve zainteresovane takmičarke trčat će dobro poznatu rutu dugu 5 kilometara na sarajevskom Vilsonovom šetalištu. Broj učesnica je ograničen, a prijave su otvorene od danas, 8. do 25. 4, putem ove web stranice. Kotizacija iznosi 13 KM.

Utrka će imati i dodatnu vrijednost: Učešćem u utrci podržava se donacija higijenskih uložaka ženama u BiH.


„Kao dugogodišnji zagovornik zdravog života i bavljenja sportskim aktivnostima, dm je ponosan što će ponovno organizirati dm žensku utrku. Ove godine, učesnice utrke zajedno će trčati na Vilsonom šetalištu i još jednom pokazati da možemo i trebamo brinuti o fizičkom, ali i mentalnom zdravlju.

Učešće u dm ženskoj utrci je prilika i da se pomogne zajednici: Ove godine posebni fokus stavit ćemo na menstrualno zdravlje žena“, - kazala je Ajla Hadžić, menadžerica Marketinga u dm-u.


Prvih deset najbržih trkačica osvojit će medalje i bit će nagrađene dm poklon karticama. Za pobjednicu 7. dm ženske utrke nagrada je dm poklon kartica u vrijednosti od 400 KM, za drugoplasiranu dm poklon kartica u vrijednosti od 300 KM,  dok je za treće najbolje vrijeme namijenjena poklon kartica u vrijednosti od 200 KM.

Trkačicama koje se plasiraju od 4. do 10. mjesta bit će uručene dm poklon kartice u iznosu od 50 KM.

Preuzimanje startnog paketa u kojem se nalazi dri - fit majica i startni broj bit će moguće prilikom registracije na dan utrke do 10:00 h,  kao i 30. 5. 2024. u periodu od 17:00 do 19:00 h i u 31. 5. 2024. u periodu od 10:00 do 19:00 h. Sve učesnice će nakon istrčane utrke dobiti i poklon - ceker sa proizvodima dm-a i partnera.

Sedma dm utrka svoja vrata otvorit će već od 9:30, a sve do 14 sati prisutni će uživati u zabavi na otvorenom, zdravim zalogajima i poklonima partera. Kompanija dm je i ove godine mislila na najmlađe koji će se moći zabaviti u dječjem kutku.

* * *
Foto: dm PR

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno