Prenatalna edukacija „Počinje porod“ u Mostaru kao stručna i kvalitetna priprema za sve trudnice - Bonjour.ba - bh.lifes...

Prenatalna edukacija „Počinje porod“ u Mostaru kao stručna i kvalitetna priprema za sve trudnice

Tekst:

Marija Perić

MAME RULZ
2.12.2021.

Prenatalna edukacija dobar je korak ka boljem upoznavanju sebe i procesa koji jedna žena prolazi kroz period trudnoće i kroz proces rađanja i dojenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz kvalitetno informiranje cijeli period trudnoće može proći uz značajna olakšanja ako se bazirate na kreiranje uravnotežene prehrane i pripazite na određene pojedinosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zato smo u nastavku odlučili pojasniti što je zapravo prenatalna edukacija i gdje ju možete dobiti u Mostaru.

Što je prenatalna edukacija?

U prenatalnoj edukaciji trudnice se upoznavaju sa zdravim stilom života koji uključuje pravilne rituale za borbu protiv stresa, kao i savjete za održavanje pravilne prehrane. 

Foto: Unsplash

Pored promicanja zdravog načina života, kroz prenatalnu edukaciju upoznati ćete se bolje sa svojim tijelom i znati ćete prepoznati određene simptome i znakove upozorenja na koje trebate reagirati. Finalno, tijekom ovakve edukacije upoznati ćete se sa vježbama disanja i drugim vježbama koje vas pripremaju za porod, ali i dojenje. U ovim finalnim vježbama bolje ćete se informirati o stvarima kao što su: prirodni porođaj i ublažavanje porođajne boli, kao i o procesu izdajanja i položaju pri dojenju. Također, proći ćete i najvažnije informacije o pripremi za porod i proceduri koju trudnica treba proći pri dolasku u bolnicu.

Prenatalna edukacija „Počinje porod“ u Mostaru

Za trudnice u Mostaru sada je dostupna prenatalna edukacija pod nazivom „Počinje porod“. Ona se sastoji od 2 radionice: Radionice za lakši porod i Male škole dojenja. Svrha obje radionice je pomoći vam da se na stručan, ali i osoban način pripremite za porod i dojenje.

Foto: Pexels

Radionica za lakši porod obuhvaća teme o prirodnom porođaju, ublažavanju porođajne boli, ulozi pratnje na porodu, kontaktu koža na kožu. Kroz ovu radionicu možete se više informirati i o mogućim medicinskim intervencijama, o vježbama disanja kao i korištenju pilates lopte.

Foto: Pexels

Mala škola dojenja obuhvaća teme o fiziologiji dojenja, tehnici dojenja na zahtjev, izdajanju i pohranjivanju majčinog mlijeka, važnosti 24-satnog boravka majke i djeteta (rooming- in), poteškoćama pri dojenju, te praktičnoj izvedbi položaja pri dojenju.

Edukacije vode mr.sc Olivera Perić, voditeljica radionice za lakši porod, Rusmira Arapović, savjetnica za dojenje i voditeljica radionice 'Mala škola dojenja', te dipl. fizioterapeutkinja Lucija Bajkuša, voditeljica vježbi za disanje.

Foto: Unsplash

Obe radionice se održavaju na adresi Blajburških žrtava 23 c u Mostaru, a vrijeme održavanja ćete moći provjeriti na njihovim službenim društvenim mrežama. Odlična je vijest i da partner zajedno sa suprugom može pohađati radionicu, a sudjelovanje za partnera je besplatno.

Uskoro kreću i nove radionice u sklopu edukacije, a više možete pratiti na njihovom Facebook i Instagram profilu.

***
Naslovna fotografija: Pexels

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno