Prekrasne plaže s rozim, crnim i zlatnim pijeskom koje želimo posjetiti  - BONJOUR.ba - bh.lifestyle magazin

Prekrasne plaže s rozim, crnim i zlatnim pijeskom koje želimo posjetiti 

PUTOVANJA
24.7.2019.

Nestvarno privlačne i tako sanjive da se na trenutak čini kao da su dio dječjih bajki, ove plaže sačinjene od sitnog pijeska u ružičastim, zlatnim i crvenim tonovima na našoj su ljetnoj 'to visit' listi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postale su turistička atrakcija upravo zbog savršenog kontrasta kristalno plavog mora i pijeska u boji, koji je dobio posebnu nijansu zahvaljujući raznim mikroorganizmima koje more izbacuje na površinu. Ove plaže kreiraju gotovo savršen ambijent za ljetno ljenčarenje i prekrasnu pozadinu za kreiranje nezaboravnih ljetnih uspomena. Nekoliko idiličnih lokacija koje krase plaže u boji i koje želimo posjetiti, izdvojili smo u nastavku. 

Muriwai Beach, New Zealand

Vulkansko podrijetlo otoka potvrđuje upravo ova plaža koju krasi svjetlucavi crni pijesak. Istovremeno neobično i posebno mjesto koje bismo svakako voljeli vidjeti i uživo. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by deenapathak (@deenapathak) on

Red beach, Santorini 

Lava, odnosno rad vulkana u blizini plaže bojao ju je u tamno crvene nijanse. Posebnost plaže čine i crveni klifovi, a nalazi se u blizini grada Akrotirija. Ova plaža još je jedan sjajan motiv zašto posjetiti ovaj jako popularan grčki otok.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sara Menghi (@sarimenghi) on

Ružičasta plaža Tnagsi, Lombok, Indonezija

Smještena je u blizini malog sela, Sekaroh, a ružičasta boja plaže potječe od mnoštvo školjki i koralja koje je more izbacilo na površinu i dalo pijesku ovu sanjivu nijansu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AyoDolan|KeluarBentar (@dolankemari) on

The Pink Sands, Bahami

Na otoku Harbor nalazi se plaža koja predstavlja idiličan spoj pastelno ružičaste plaže i tirkiznog mora. Pijesak je dobio specifičnu nijansu zahvaljujući upravo mikroorganizmima naziva Foraminifera i njihovim ružičastim ljušturama, koje zajedno s pijeskom i komadićima koralja more izbacuje na obalu i tako kreira nestvarno lijep prizor.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ashton Pienaar (@ashtonpienaar) on

Porto Ferro, Sardinija, Italija

Plaža čije se nijanse tijekom dana mijenjaju iz tamno žutih u zlaćane, omiljena je lokacija surfera, ali i kupača koji uživaju u zanimljivom kontrastu plavog mora, žutog pijeska i borove šume u pozadini. 

 

I koja je od ovih plaža vas inspirirala na naredno putovanje?

PUTOVANJA , 24.7.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Bonjour.ba

Foto by:

pinterest.com

Podijeli:

Posljednje objavljeno