Predstavljen eko dizajn bh. dizajnera - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Predstavljen eko dizajn bh. dizajnera

Tekst:

Bonjour.ba

EVENT
8.6.2012.

Kako naši dizajneri prate svjetske trendove   Sinoć je u 20 h, u sklopu organizacije festivala za energetsku učinkovitost, na platou BBI centra u Sarajevu održana  modna revija udruženja dizajnera i kostimografa Modiko. Tijekom ovog festivala, u trajanju od šest dana, građani će imati priliku uživati u različitim kulturnim događajima, kao što su festivali, koncerti, umjetničke izložbe, filmske projekcije i ulične manifestacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Na ovoj reviji svoje kreacije predstavili su: Amna Kunovac - Zekić, Jasna Hadžimehmedović - Bekrić, Milan Senić, Nataša Erić, Ljiljana Majkić, Ata Omerbašić, Lena Stefanović, OSHYOSH, SHE:YOU, Elma Serdarević i Nermina Varešanović, Pet Couture.
Neke od ovih kreacija smo već imali priliku vidjeti u MODIKO SHOWROOM-u, a neke od njih su predstavljene po prvi put, te smo upoznali i nove mlade dizajnere Modika.

Ono što je najzanimljivije u cijeloj priči, jeste to da su sve ove kreacije reciklirane i napravljene od prirodnih materijala, što je još jedan dokaz koliko domaći dizajneri prate događanja i 'trendove' na svjetskoj dizajnerskoj sceni, budući da se je trenutno eko dizajn iznimno vruća tema i među najvećim imenima svijeta mode i intenzivno se radi o tome da se stane u kraj neznanju podrijetla materijala i pokrene trend korištenja jednog materijala više puta.

Kako izgleda ta priča u bh. potpisu, pogledajte u galerijama.

Amna Kunovac – Zekić

PreviousNext


Lena Stefanović

PreviousNext


Jasna Hadžimehmedović – Bekrić

PreviousNext


Ata Omerbašić

PreviousNext


Nermina Varešanović

PreviousNext


Milan Senić

PreviousNext


Nataša Erić

PreviousNext


Ljiljana Majkić

PreviousNext


Oshyosh


PreviousNext


SHE:YOU 

PreviousNext


Pet Couture (Elma Serdarević)

PreviousNextTekst i foto: Monika Šimunac

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno