Predstavljamo 3 jesenska trenda ispirirani 80-tim godinama uz osvježavajući Spezi - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Predstavljamo 3 jesenska trenda ispirirani 80-tim godinama uz osvježavajući Spezi

Tekst:

Bonjour.ba

BONJOUR.CLUB
29.8.2014.

Posljednja u nizu kolumni, koje smo zamislili kao svojevrsni modni vremeplov kroz 80-te i 90-te godine, kroz ta dva modna desetljeća koje se itekako provlače kroz ovosezonske trendove (čitaj jesen/zima 2014.), a putovanje će nam najbolje ići uz osjevažajući Spezi. Novi – stari osvježavajući napitak, koji itekako evocira nostalgične 80-te kojih se svi još dobro sjećamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadamo se da vas je svojom retro bocom, neobičnim imenom i ovom kolumnom podsjetio na svoj neodoljivi okus cole i naranče.

spezi retro

U nekoliko kolumni, na poseban način,  dali smo vam sliku trendova koje ćemo željeti, a koji će zasigurno, ako nisu već naći svoje mjesto na policama highstreet dućana. Preostala su nam još tri It komada, najženstveniji od njih - haljine, pa suknje  i odijela koja su tih godina bila, ali stvarno bila, najpoželjniji komad u ormaru svih žena diljem svijeta. Mi smo tada, ali bukvalno „nosile hlače“!

#Haljine

Ruku na srce, najženstveniji su komad u našem ormaru, ali smo ih isto tako, već duže vrijeme,  stavile „na čekanje“. Hlače su nam postale sinonim nepogrešivog casual izdanja, jednostavno rečeno - u njima se osjećamo jednostavno dobro, no haljine su te u kojima se osjećamo ženstveno i moćno. Zar nisu?!  Ove sezone se i one vraćaju na pozornice ulične mode. Pletene haljine nosit ćemo svakodnevno, bit će nam udobne, tople, dakle nepogrešiv izbor!  One fine  svilene birati ćemo za večernje prilike, uz čizme do koljena, one malo šire s remenom  (baš kao ove u potpisu Derek Lamu potpisu Derek Lam) Trudimo se razbiti uštogljenu formulu haljine + cipele + kaput koja izgleda previše jednostavno i pomalo dosadno, stoga pogledajte kako je Burberry Prorsum kombinirao haljine, šalove i remen!

PreviousNext

#Suknje

Njezino veličanstvo – suknje. Slobodno im se možemo diviti jer one, iz sezone u sezonu,  vrlo smiono i sigurno vladaju svakom ulicom diljem svijeta i u svako doba godine. Pletivo vlada i ove sezone je na vrhuncu svoje moći, tako da su i suknje pletene, tankog finog boda i do koljena, molim! Dok su one A kroja, kao i pencil modeli, samo su malo produžili svoju dužinu – tj do ispod koljena! Nose se opet s pletivom, nećete pogriješiti ako „pobrkate“ pravila i kombinirate ju s grubim džemperom  ispod kojeg viri zanimljiv uzorak košulje.  A kombinacija rolke i suknje sa spomenutom dužinom i čizmama o kojima smo govorili, izazvat će opće ushićenje!

PreviousNext

#Odijela

Ona su definitivno prava stilska riznica ovih već nekoliko puta spomenutih godina. Prema kolekcijama koje smo pomno pregledale, nisu zasjali poput haljina, ali smo sigurne da ćemo ih znati iskombinirati, shodno momentu i raspoloženju. Fino, vuneno odijelo, broj veće, pogotovo kada pričamo o hlačama je komad o kojem sanjamo!  U kombinaciji s puloverom od kašmira, rolkom ili pak zanimljivim uzorkom košulje bit ćemo vrlo (stilski) samouvjereni, a kako bi sve bilo na „svom“ mjestu, remen vežemo visoko na struku, preko sakoa, onako pomalo nemarno, no opet dovoljno čvrsto.

PreviousNext

***
Foto: vogue.com
Tekst: Glam Off Duty za MODAMO.info

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno