TEKST: Bonjour.ba/PR

DATUM OBJAVE: 5.12.2024.

Još uvijek imate nekoliko prozorčića u planerima do kraja godine koji su prazni? Pripremite se da popunite 26.12.


Praznike proslavite u jednom od najprestižnijih hotela u regiji – austrougarskom Hotelu Europe u Sarajevu. Smješten u srcu glavne gradske zone, Hotel Europe nudi luksuznu atmosferu u kojoj se susreću tradicija, povijest i moderni komfor. Ovaj hotel je već dugi niz godina sinonim za vrhunsku uslugu, eleganciju i sofisticiranost, što ga čini savršenim odabirom za vaše posebne prigode.




Praznična večera će se održati 26. prosinca 2024. u 20h, bit će nezaboravno iskustvo ispunjeno elegancijom, muzikom i izvanrednim gourmet užitkom. Ovaj poseban događaj osmišljen je kako bi se vaša praznična slavlja podigla na višu razinu. Za ovu prigodu pripremili su posebne praznične menije koji će vas ugrijati i razveseliti. Njihov šef kuhinje, s bogatim iskustvom u pripremi delicija, osmislio je jedinstveni gourmet doživljaj koji slavi okuse zime u modernoj, inovativnoj interpretaciji.




Gourmet iskustvo koje će vam ponuditi tokom večere uključuje predjela poput kremaste čorbe od bundeve ili kestena s aromatičnim začinima, koktel sa škampima ili bruskete sa dimljenim lososom. Glavna jela su pravo remek-djelo: sočne punjene pileće rolnice s umakom od brusnice i pireom te savršeno pečen biftek u sosu sa pečenim krompirom i prokulama.




Za ljubitelje slastica, pripremili su kuhanu krušku sa pohovanim sladoledom od vanilije te pekan orasima i domaći puding od vanilije sa Brandy likerom i kremom, koji će svakog gosta ostaviti bez daha.




Tokom večeri, uživat ćete u muzici uživo na saksofonu uz talentiranog Borisa Bomoštara, koji će stvarati čaroliju svojim elegantnim tonovima, stvarajući savršen ambijent u kojem će svaki trenutak postati nezaboravan.




Hotel Europe - Mjesto za vaša posebna slavlja 

Hotel Europe nije samo idealan za intimne večere, već i za organizaciju raznih privatnih i poslovnih evenata. S prostranim i elegantnim dvoranama, vrhunskom opremom i besprijekornom uslugom, Europe je savršeno mjesto za organizaciju novogodišnjih i prazničnih proslava, porodičnih okupljanja, poslovnih sastanaka ili luksuznih vjenčanja.

Svaka proslava u Hotelu Europe je posebna, jer se za svaki event pristupa s pažnjom i posvećenošću, a tim profesionalaca pobrinut će se da vaš događaj bude besprijekorno izveden, od prvog poziva do posljednjeg gosta koji napusti prostor.




U ponudi su različiti paketi, prilagođene potrebama svakog pojedinca ili korporativne organizacije te različite opcije za sve vrste evenata – od večera u intimnom okruženju do velikih prazničnih gala večeri.

Za novogodišnje proslave, Hotel Europe nudi posebnu ponudu, koja uključuje bogate praznične večere, zabavu do zore, a sve to u jedinstvenoj atmosferi koja će biti savršen uvod u novu godinu. Ova ponuda uključuje i opcije za privatne i korporativne evente kao što su božićne i novogodišnje zabave za tvrtke.




Nezaboravna iskustva 

Bilo da planirate porodičnu večeru, poslovni event ili neku posebnu prigodu, Hotel Europe je pravo mjesto koje nudi luksuznu atmosferu, vrhunske usluge i pažljivo pripremljene gastronomije koja odražava praznični duh. 




26. decembra 2024. u 20h uživajte u ovoj posebnoj večeri ispunjenoj muzikom, vrhunskom hranom i jedinstvenim ambijentom. Doživite praznike u luksuznom okruženju, gdje će svaki trenutak biti ispunjen radosti i prazničnim čarolijama. Rezervišite svoje mjesto na vrijeme i osigurajte nezaboravno iskustvo. 

Rezervacije i informacije: [email protected] ili 033 580 572.

* * *
Foto: PR


Bonjour

Donosimo recept: Ne trebate restoran da biste uživali u savršenoj krem supi od bundeve

TEKST: Adelisa Mašić

Donosimo recept: Ne trebate restoran da biste uživali u savršenoj krem supi od bundeve Donosimo recept: Ne trebate restoran da biste uživali u savršenoj krem supi od bundeve

S prvim hladnijim danima dolazi i ona sezona u kojoj se više zadržavamo kod kuće, tražimo udobnost i u hrani i u atmosferi.

Oktobar je idealno vrijeme za male, jednostavne rituale poput pripreme kremaste supe od bundeve.

 



Ne morate u restoran da biste uživali u savršenom jesenjem obroku. Ovu supu možete napraviti sami, brzo i bez previše komplikacija, a rezultat je jednako ukusan i vizualno primamljiv. 

 



Dovoljno je nekoliko osnovnih sastojaka, malo vremena i želja da u domu stvorite onaj topli, poznati miris koji podsjeća na porodične ručkove i mirne vikende.

 



Krem supa od bundeve idealna je za svaku priliku: lagani ručak, večeru s prijateljima ili onaj trenutak kad želite samo sebe počastiti nečim domaćim. 

 



Dok bundeva omekšava na laganoj vatri, kuhinja se ispuni mirisom koji najavljuje jesen. A kad je servirate uz pecivo, sjemenke bundeve i kap maslinovog ulja, dobijete savršen balans jednostavnosti i topline.

 



Ono što ovu supu čini posebnim je to što se lako prilagođava: možete joj dodati đumbir za svježinu, malo pavlake za puniji okus ili prstohvat cimeta ako volite da bude aromatičnija.

 



Svaka verzija ima svoj šarm i svaki put podsjeti koliko malo treba da uživamo u sezoni koja nas usporava i vraća jednostavnim stvarima.

Recept za krem supu od bundeve  

Sastojci:

  • 1 srednja bundeva (oko 1,8 kg)

  • 1 crveni luk (po želji ljubičasti)

  • 4–5 manjih paradajza

  • 1 glavica bijelog luka (ako je manja, uzmite dvije)

  • 2 crvene paprike (kapije)

  • 2 mrkve

  • Maslinovo ulje

  • So, biber, crvena paprika u prahu

  • 3–4 šolje povrtnog ili pilećeg temeljca

  • 1 mala šoljica pavlake za kuhanje (ili Creme Fine)

  • ½ kašičice kurkume

  • ½ kašičice đumbira u prahu


 



Priprema:

  1. Sve povrće operite, ogulite i narežite na krupnije komade.

  2. Posložite ga u tepsiju, dodajte maslinovo ulje, so, biber i crvenu papriku.

  3. Po želji, preko povrća možete staviti i navlaženi, lagano iscijeđeni komad papira za pečenje kako bi ostalo sočno.

  4. Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 200°C oko 40 minuta, dok povrće ne omekša i lagano porumeni. Posljednjih 10 minuta skinite papir kako bi se gornji sloj karamelizirao.

  5. Pečeno povrće prebacite u šerpu.

  6. Dodajte temeljac, začine, pavlaku i izmiksajte štapnim mikserom do glatke, svilenkaste teksture.

  7. Vratite na laganu vatru, pustite da kratko provri i sjedini se.


Bundeva je nezaobilazna u svakoj jesenskoj kuhinji, a ova supa jedan je od onih recepata koji nas vraćaju jednostavnim stvarima. 

 



Domaća, hranjiva i puna okusa, savršena je za hladne večeri i podsjetnik da u kuhanju najljepši rezultati često dolaze iz najjednostavnijih sastojaka. Uostalom, najbolja jesen je ona koju dijelimo: uz sto, tanjir supe i društvo koje volimo

Foto: @dawid.powalek


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled u backstage priče!