Poznata blogerica s Balija je posjetila Hercegovinu. Ovo su njeni dojmovi.

PUTOVANJA
5.6.2019.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alexandra Saper je odvjetnica, no i strastvena zaljubljenica u putovanja koja sve svoje travel avanture dijeli na blogu The Wayfaress.

Samostalno je putovala već s 15 godina, što joj je pomoglo da rano shvati da najveću inspiraciju i osobni rast vidi upravo kroz upoznavanje s novim kulturama, običajima, hranom, jezicima… Do sada je posjetila više od trideset zemalja svijeta, a s obzirom na to da je kćerka umjetnika, uvijek se trudi unijeti dodati dodatnu dozu kreativnosti u svoja putovanja kroz fotografiju, modu, dekoracije i jela koja bira.
Trenutno je na putovanju zemljama Balkana, a provela je i par dana u Bosni i Hercegovini. Alexandra nije krila oduševljenje bh. krajolikom, kulturnom baštinom, bogatom povijesti i hranom. Svoje avanture je zabilježila kroz sjajne Instagram priče, ali i kroz Instagram postove koji kroz tekst i sliku odlično dočaravaju zašto bi se Bosna i Hercegovina trebala naći i na bucket listi gotovo 58 000 njenih Instagram pratitelja.

Uz iznenađenje koliko je hrana ukusna, koliko su ljudi prijateljski raspoloženi te kako zeleni krajolici mogu biti, definitivno nisam mislila da je BiH san i za home decor. Volim što izgleda kao kombinacija nekih od meni najdražih dijelova svijeta – drvene rezbarije koja me podsjeća na Indiju, planina koje izgledaju jednako epske kao one u Švicarskoj, bakrenih posuda koje izgledaju poput onih kakve sam uzela u Abu Dhabiju…, a opet, u potpunosti je jedinstveno mjesto koje svojom kulturom, povijesti i sustavom upravljanja predstavlja nevjerojatno složenu mješavinu tame, ljepote i napretka." - stoji u opisu jedne od fotografija koja je nastala u Mostaru.Samo 20-ak minuta vožnje od Mostara, u Bosni i Hercegovini je gradić Blagaj (izgovara se "blah-guy"), gdje čovjek tako koegzistira s prirodom, da se njegov rad razlikuje samo po strukturi. Upravo u podnožju masivne okomite litice koja štiti mjesto, jedan je od najvećih i najljepših izvora u Europi, s hladnom, čistom vodom koja se iz ogromne podzemne krške špilje ulijeva u rijeku Neretvu.
No, možda jednako impresivno kao i prirodni izvor je Blagaj Tekija, samostan star stoljećima (barem od 1520. godine, od početka otomanske vladavine), izgrađen u toj litici, s pogledom na vodu, a opet uvučen u stijene, kao da je sve jedan entitet. Svakako se ovdje zaustavite i na jednom od najslikovitijih jela svog života kraj vode (pastrva se u proljeće hvata svježa pa je dobar izbor za bilo koji meni!).
“ – stoji u opisu njene fotografije i videa snimljenog u Blagaju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alexandra Saper (@thewayfaress) on


Njeni iskreni, topli i kreativni komentari još su jedan odličan način promocije ljepota Bosne i Hercegovine i ne sumnjamo da će isti mnogima biti sjajan motiv da istraže biser Europe, kako svjetski mediji često i nazivaju BiH.

 

PUTOVANJA , 5.6.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

Alexandra Saper

Podijeli:

Posljednje objavljeno