Pozdrav iz Sarajeva: REVOLT Clothing nova kolekcija s crtežom 'Multikulturalnog čovjeka' - Bonjour.ba - bh.lifestyle mag...

Pozdrav iz Sarajeva: REVOLT Clothing nova kolekcija s crtežom 'Multikulturalnog čovjeka'

Tekst:

Emina Smaka

MODNE VIJESTI
7.3.2023.

Revolt Clothing je bh. brend koji se specijalizira u komadima idealnim za urbano i streetwear odijevanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Njihove prepoznatljive kolekcije uključuju streetwear komade koji su tradicionalno bili namijenjeni određenim kulturama, poput skejtera ili sportista dok se danas većina nas, bez obzira na profesionalno zanimanje, može pronaći u komadima jednog ovakvog brenda. 

Ovaj put, Revolt Clothing predstavlja posebnu kolekciju sačinjenu od dukserica te majica dugih i kratkih rukava s crtežom 'Multikulturalnog čovjeka' koji predstavlja simbol različitosti. 

 

„U suradnji s našim prijateljem i kolegom Enisom Čišićem, istaknutim umjetnikom, kao i podrškom koju smo dobili od gospodina Francesca Perillija, odlučili smo dati svoj doprinos svim vrijednostima koje vežu grad Sarajevo i djelo monumentalnog simbola multikulturalizma.“ – Revolt Clothing


Da li znate ko je 'Multikulturalni čovjek'? 'Multikulturalni čovjek' je zapravo spomenik, a ujedno i najpoznatije djelo, talijanskog slikara i vajara Francesca Perillija. 1997. je ovaj spomenik predstavljen građanima Sarajeva kao poklon Francesca, a predstavlja simbol solidarnosti i njegov doživljaj Sarajeva. 

Sarajevo je, uz Toronto i Los Angeles, jedan od samo nekoliko gradova širom svijeta u kojima je postavljen ovaj spomenik, kojeg je UN Diplomatic Academy uvrstio među 28 najznačajnijih spomenika u historiji čovječanstva.  

 
Kako ste došli na ideju o kolekciji 'Multikulturalnog čovjeka'? Ideja se razvila sa željom da kao lokalni sarajevski brend damo svoj doprinos u podizanju svijesti o važnosti kulture, ljudi i njihovih priča te događaja koji su ostavili neizbrisiv trag u historiji našeg grada, a i šire.

Ovo je prvi u nizu projekata pod nazivom "GREETINGS FROM SARAJEVO" koji brend REVOLT Clothing planira realizirati u budućnosti i time nastaviti širiti priču o značajnim kulturno-historijskim spomenicima i događajima koji su obilježili prošlost našeg grada.

 Pored kolekcije odjeće u @royalwithcheesesarajevo biće dostupan i limitirani ART print (sito štampa) štampan na 270g crvenom mat papiru sa istim motivom. 

 

* * * 
Fotografije: Blagojević Nikola
Model: Zlatan Misimović

Grafike: Enis Čišić 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno