Uživali smo u jedinstvenoj vožnji 10 luksuznih automobila na Porsche Experience BiH - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Uživali smo u jedinstvenoj vožnji 10 luksuznih automobila na Porsche Experience BiH

Tekst:

Emina Smaka

EVENT
12.9.2023.

Vožnja od Sarajeva do Mostara, posebno kroz kanjon Neretve, za mnoge je najljepša tura u BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


No, kada u tu priču dodate vožnju u ne jednog, nego 10 modela Porsche automobila, rezultat je iskustvo koje je izazov uporediti i s bilo kojim drugim… Tako je počeo naš ponedjeljak. 

 Naime, kada je u naš mail sandučić stigao poziv za još jedno Porsche iskustvo, znali smo koji odgovor ćemo poslati – Može, kada?
Tako je i bilo, jučer smo se s CRM i PR menadžericom brenda Porsche u BiH, Melisom Čengić, brend menadžerom Arminom Mulovićem i cijelom ekipom brenda Porsche sastali u ranim jutarnjim satima ispred Hotela Austria u Sarajevu. 

Uz upoznavanje s timom i ukusni doručak, potreban za dan pred nama, imali smo priliku upoznati se više sa samim automobilima, ali i s instruktorima ispred brenda Porsche. Uz kratki brief bili smo spremni zauzeti svoja mjesta u nekim od najljepših automobila na svijetu. 

 Vrijeme je bilo za luksuzno uživanje u vožnji do Mostara. Na putu do tamo smo imali priliku iskusiti vožnju u čak 5 automobila, a naš prvi izbor je bio Porsche Panamera GTS u očaravajućoj zelenoj nijansi.

Rekli bismo savršen izbor za početak ture, automobil koji kombinuje sportsku vožnju i udobnost, a dodat ćemo i da ima poseban karakter koji je predstavljen kroz jasne konture. I da, za samo 3.9 sekundi dosegne brzinu od 100 km/h. 

 Na red je došao i naš prvi kabriolet za taj dan, ostvarenje tinejdžerskih snova svake od nas. Vjetar u kosi, sunce na licu, muzika za potpuni dojam i Porsche volan u rukama su bili jasan znak da je pred nama avantura koju nećemo zaboraviti

 S promjenom 3 Porsche automobila stigli smo i u Toscanu u malom, Carski vinogradi – Emporia Hotel. Drvored kao iz filmova s 10 Porsche automobila u koloni je prizor koji nam se duboko urezao u sjećanja. 

 
Ispred savršenog ambijenta Emporia Hotela, dočekalo nas je i jedno šareno iznenađenje, pogađate Porsche automobil, ovaj put Porsche Taycan – sportska limuzina. 

 Idealna uvertira za druženje uz pogled na bazen, hercegovačku prirodu i uživanje u specijalitetima restorana. Nakon malog predaha dobili smo i certifikat uspješnog učešća u Porsche experience manifestaciji, a diplomirali smo s izuzetnom odgovornošću i visokim profesionalizmom te postali prijatelji brenda. 

 Pri povratku je došlo vrijeme da isprobamo i miljenika prisutnih, Porsche 911 Turbo S u kreda sivoj nijansi. Iz svakog ugla odiše tradicionalnom, atletskom formom, a kroz interijer se taj duh nastavlja kroz vintage pepito uzorak i zagasito narančastu boju kože. Premašio je sva naša očekivanja automobilske vožnje i luksuza. 

 Kroz promjenu nekoliko dodatnih modela kroz živopisne krajolike Hercegovine, uz savršenu organizaciju cijelog iskustvenog događaja u Sarajevo smo se dovezli u pink Porsche Cayman modelu. Riječ je o legendarnom 718 Cayman Style Edition u RubyStar Neo boji čiji je cilj – to take everyday out of every day, što je priznajemo savršena poruka za kraj jednog ponedjeljka, gdje nam je Porsche tim kreirao jedan sasvim neobičan dan za početak radne sedmice. 
 

* * * 
Foto: Privatna arhiva 
 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno