Ovo ručno oslikano posuđe će unijeti šarm u vašu kuhinju. Evo gdje ga možete kupiti! - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Ovo ručno oslikano posuđe će unijeti šarm u vašu kuhinju. Evo gdje ga možete kupiti!

Tekst:

Nevena Divčić

INTERIJERI
20.9.2023.

Ručno oslikano posuđe zahtjeva vješte ruke i pažljivu izradu, a svaki detalj se stvara s posebnom pažnjom kako bi se postigla željena estetika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svaki komad je jedinstven, a umjetnici nerijetko biraju tradicionalne motive i tehnike za stvaranje unikatnih komada. Često se koriste svijetle boje, ali i prirodni tonovi, u zavisnosti od stila.

Tanjiri, čajnici i šoljice za kafu samo su dio kreativne priče Porcelanija iz Zenice. Listajući Instagram početnu stranicu, nismo mogli nastaviti bez zaustavljanja na tanjirima inspirisanim ljetom i Mediteranom. 

 Ručno oslikano posuđe obično prolazi kroz proces pečenja na visokim temperaturama, što ga čini izdržljivim i otpornim na svakodnevnu upotrebu. Inspiracija za oslikavanje ovog posuđa najčešće dolazi iz prirode, pa su motivi uglavnom cvijeće, voće, lišće i jarke boje.

 Njihov cilj je učiniti umjetnost dostupnom svima - na posuđu, u čemu i uspijevaju. Keramikom i porculanom su zamijenili slikarsko platno. Svaki detalj je oslikan ručno i bez šablona, što svaki komad posuđa čini unikatnim, a isti može biti i personalizovan u skladu s vašim željama.

Najbrži način da dođete do svoje ručno oslikane šoljice je njihov Instagram ili Facebook nalog, kao i odlazak do Studija Elosso u Zenici.

 Sa sobom nosi vrijednost umjetničkog truda i individualnosti, a to ga čini odličnim poklonom dragim ljudima ili osmišljavanjem komada kojim ćemo u vlastitoj kuhinji zabilježiti drage motive i detalje. 

 

 

Porcelanija posuđe koje nam je privuklo pažnju

 

* * *
Naslovna fotografija: @porcelanija

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno