Bonjour.zaviruje: Delikatesna radnja u Sarajevu je ponovo otvorena, a mi donosimo detalje! - Bonjour.ba - bh.lifestyle m...

Bonjour.zaviruje: Delikatesna radnja u Sarajevu je ponovo otvorena, a mi donosimo detalje!

Tekst:

Bonjour.ba

GOURMET
8.8.2022.

Sa zanimljivom kartom vina za večernja druženja i ukusnom kavom za dnevna druženja, Delikatesna radnja ponovo će krasti pažnju mnogih lokalaca, ali i turista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Ovo mjesto specijalizirano je za kreiranje posebne urbane atmosfere u kojoj ćete uživati uz razgovor, omiljeni napitak i snack. Sa prizvukom opuštenosti i pomno biranom glazbom u pozadini, u Delikatesnoj radnji tijekom dana možete uživati u odabranim jelima kao što su plate ili sendvič na pauzi od posla. Navečer ćete htjeti naručiti čašu omiljenog vina ili vina koje vam predlože sami zaposlenici između čak 50 zanimljivih etiketa. Uz sve to, ovaj restoran ima malenu i cozy terasu koja gleda na rijeku, a sa ponovnim otvaranjem donose mnoštvo novih sadržaja, posebice za tjedan SFF-a. U petak, 5.8. su imali i event službenog reopeninga te ih možete posjetiti na adresi Obala Kulina bana 10. U razgovoru sa DJ-icom Medinom Prašović koja je dala posebnu glazbenu podlogu večeri otvorenja, kao i ostatkom tima iz Delikatesne radnje saznali smo više o uređenju ali i planovima kroz mjesec. Detalje otkrivamo u nastavku.
 

Čime je inspirirano novo ruho Delikatesne radnje?
 

Delikatesna Radnja je oduvijek bila mjesto okupljanja ljudi koji cijene ljepotu i umjetnost, mjesto promovisanja urbane kulture i mladih umjetnika. U tom smjeru želimo i nastaviti naš put nakon ponovnog otvorenja ovog petka. Sigurni smo da će ovo obradovati mnoge koji su se tu i ranije okupljali i zbog toga smo odlučili održati tradiciju uz malo osvježenje enterijera i eksterijera radnje kako ne bi smo narušili energiju koja se ovdje stvarala decenijama i zadržali stari, ali osvježeni šarm.

 Što će se naći na meniju Delikatesne radnje?
 

Želimo našim stalnim i novim gostima pružiti vrhunsku uslugu i ugodnu atmosferu gdje mogu popiti kvalitetnu kafu i pojesti sendvič u miru, ali isto tako imati ugodno druženje sa prijateljima uz čašu dobrog vina i bogate hladne plate. Također, obezbijedili smo jedan od najkvalitetnijih sistema za čuvanje vina. U ponudi će se svakako naći bogata ponuda vina (preko 50 etiketa), te raznovrsan asortiman žestokog pića. Nadamo se da ćemo i u budućem periodu imati samo pozitivne reakcije i bogata iskustva naših zadovoljnih gostiju.

 Od čega se sastojao program reopeninga Delikatesne radnje?
 

Željeli smo obradovati naše vjerne goste, prijatelje i partnere i već prvu noć priuštiti dobar stari osjećaj koji možete doživjeti samo u Delikatesnoj Radnji, uz piće dobrodošlice i bogat muzički sadržaj našeg resident DJ-a. U narednom periodu, u noćnim satima planiramo poseban program, DJ party svakog drugog vikenda, razne kulturne događaje, kao i promociju najkvalitetnijih vina.

 Spomenuli ste nam i da pripremate bogat program za SFF. Možete li nam reći više detalja?


Delikatesna Radnja je poznata kao mjesto okupljanja za vrijeme SFF-a. Nakon filmskih projekcija koje se održavaju u večernjim satima Sarajevo postaje mjesto gdje možete u jednom satu sresti kako domaće, tako i regionalne (možda i svjetske zvijezde) malih ekrana. Zajedno sa turistima i učesnicima festivala koji dolaze iz raznih dijelova svijeta, grad zaista zablista osvježenim poznatim i nepoznatim licima i svi zajedno moraju negdje otići na druženje uz čašu pića. U tom periodu mi želimo svojim gostima ponuditi ugodan ambijent gdje mogu popričati o utiscima sa projekcija u vanjskom dijelu bašte ili dobro se zabaviti i isplesati u unutrašnjem prostoru kafića. U planu je bogat muzički program svaku večer tokom festivala za koji će se pobrinuti naši domaći i regionalni DJ-evi. Spomenućemo fantastični DJ dvojac Blue/Smallz, DJ Whitny, koji prvi put dolaze u sklopu SFF-a, zatim DJ Nadeždu Dimitrijević i DJ Leu koje su od ranije već poznate našim gostima.

 

***
Foto: Delikatesna radnja

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno