Pogledajte proljetnu kolekciju branda Art by Tea inspiriranu slikama Sandra Botticellija - Bonjour.ba - bh.lifestyle mag...

Pogledajte proljetnu kolekciju branda Art by Tea inspiriranu slikama Sandra Botticellija

Tekst:

Bonjour.ba

STILSKI SAVJETI
18.4.2017.

Ekskluzivna, rukom oslikana kolekcija dizajnerice Tee Zubović inspirirana je najpoznatijim djelima renesansnog slikara Sandra Botticellija "Rođenje Venere" i "Alegorija proljeća". Likovi i pejzaž sa Botticellijevih slika, kao i ideje ljubavi, ljepote, prirodnog sklada, kojima su njegove alegorijske scene nadahnute su bezvremeni, prelaze okvire slika i renesansnog perioda, a  oživljavaju u sadašnjem vremenu na odjeći  oslikanoj likovima iz klasične mitologije i cvjetnim motivima, te u naborima svile koji asociraju na morske valove iz kojih je Venera rođena, na dah proljetnog vjetra kojim je dospjela do obale, donoseći ljubav i proljetno buđenje prirode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolekcija je romantična, ženstvena, lepršava, namijenjena svima koji uživaju nositi ženstvenu i romantičnu odjeću. U ovoj kolekciji prevladavaju  pastelne boje, uz obaveznu crnu i bijelu. Slikarski prevladavaju cvjetni motivi, stilizirani tako da naglase ženstvenost i raskoš svilenih tkanina, uz nekoliko odabranih likova sa Botticellijevih slika. Cijela kolekcija je izrađena iz najkvalitetnijih luksuznih materijala.

artbyteakampanja modamo 1

Fotografije i set za kampanju su osmišljeni kao ekstenzija same ideje za kolekciju, tj. inspirirani su slikama "Alegorija proljeća" i "Rođenje Venere". Fotografije su snimljene u Nacionalnoj galeriji BiH. Alegorijski motivi, likovi i pejzaž sa Botticellijevih djela izlaze iz okvira i površine slika i oživljavaju na odjeći i u modernom galerijskom prostoru. Baš kao što se proljeće svake godine iznova rađa i baš kao što se na Botticellijevoj "Primaveri" nimfa Kloris transformira u Floru, tako je proljetna vegetacija iznikla iz samih zidova galerije, a proljeće i sve što ono simbolizira se ponovo rodilo u prostoru  umjetničke galerije i modernog vremena.

Styling i concept vizualnog identiteta kampanje potpisuju Tea Zubović, Zlata Zubović i Adela Bišćević.  Za fotografije kampanje bio je zadužen poznati modni fotograf Edvin Kalić ispred čijeg objektiva su se našle bh.manekenke Lara Sutović, Lejla Muminović, Jovana Gurović I Merima Darman. Make up potpisuje Maja Koristović Talović, a frizuru Ante Vukojević. Styling je upotpunjen luksuznim nakitom Zlatarne Celje.

 

artbyteakampanja modamo 2

artbyteakampanja modamo 3

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno