Nešto drugačiji načini za nošenje pletenih komada zimi - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Nešto drugačiji načini za nošenje pletenih komada zimi

Tekst:

Emina Smaka

STILSKI SAVJETI
23.1.2023.

Zima je sva u znaku udobnosti i toplih komada, a pleteni modni artikli odlično odgovaraju na taj zadatak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Nije nikakva tajna da se u danima kada su temperature ispod nule okrećemo ka pletenim džemperima, kardiganima i haljinama te u posljednjih nekoliko sezona i pletenim hlačama. To su komadi koji nas prate još od kako smo bili djeca, dok je mama igrala ulogu stiliste, pa ne iznenađuje činjenica da nam se desi da smo u modnoj dilemi za kreiranje novijih, svježijih izdanja. 

Ako ste se zapitali kako nositi vaš omiljeni džemper u nešto drugačijem izdanju, ovaj članak se odnosi upravo na takva pitanja. Za svježe ideje smo kreirali kratki vodič za stiliziranje pletiva na 4 posebnija načina koje će dati stylish notu zimskim izdanjima. Džemper i kožne hlače 

Tajna uspjeha ovog para leži u teksturalnoj razlici materijala. Mekani materijal pletiva će dati nježnost nešto odvažnijem, kožnom materijalu i obrnuto. Potpuno cozy džemper ćete lako uvrstiti i u poslovne kombinacije kojem će kožne hlače dati nešto elegantniji izgled. 

 Džemper u ulozi modnog dodatka 

Ok, ovaj primjer nije najfunkcionalniji, ali moda ne treba biti uvijek funkcionalna, ponekad služi samo za zabavu. Svoj omiljeni džemper ili kardigan nosite u ulozi šala preko kaputa ili sakoa. Primjeri u nastavku će vam bolje objasniti o čemu se radi te kakav snažan efekat dobivate ovim jednostavnim trikom. 

 Kombinacija od pletenih komada

Za hiperudoban look, iz kojeg nećete poželjeti iskočiti cijelu zimu, kombinujte sve pletene komade u jednom modnom izdanju. Potrudite se da su boje kompatibilne ili kreirajte monohromatski look. Ovo je kombinacija za uživanje u domu, za planinske izlete, ali i svakodnevna izdanja. 

 Kardigan i dolčevita 

Dolčevita je jedan od najbitnijih komada poslovne zimske kapsule. Blejzer i dolčevita su postali uniforma za modna izdanja za ured. No, ovaj put kreirajte mali twist te blejzer neka zamijeni pleteni kardigan. Vaš zimski outfit će dobiti posve novu stilsku frekvenciju s ovim trikom, za koji mnogi ne znaju. Budite trendseterica u svom društvu ili poslovnom okruženju. 
 

 

* * *
Naslovna fotografija: @anoukyve
 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno