Dosadio vam je messy izgled i želite lijepu frizuru i na plaži? Donosimo inspiraciju. - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazi...

Dosadio vam je messy izgled i želite lijepu frizuru i na plaži? Donosimo inspiraciju.

Tekst:

Nevena Divčić

KOSA
3.7.2024.

Omiljeni kupaći kostimi su spremni, haljine, suknje, topići i sandale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Uvjereni ste da ćete se na plaži osjećati opušteno i izgledati odlično. Za vrijeme šetnji i sunčanja nerijetko postoji samo jedan detalj koji nam odvlači pažnju od cjelokupnog trendy looka koji smo kreirali za odmor. 

Kosa. Stoga, najčešće biramo pokupiti je u messy bun ili visoki rep, što ne rezultira maksimalnim oduševljenjem kada pri povratku u apartman listamo svoje spontane fotografije iz beach bara ili sa ležaljke. Donosimo vam nekoliko trikova uz koje ćete na trendy način skloniti kosu sa lica. 


Šeširi i kačketi

Iako je prvi izbor obično pokupiti kosu, čak i ako se odlučiti za messy rep, on će izgledati mnogo interesantije ako mu dodate efektan šešir. Pored toga, ako ne želite nužno pokupiti kosu, beach waves će još više doći do izražaja uz šešire ili kačkete. 

 Pletenice

Postoji mnoštvo načina za vezanje pletenica, a upravo su one idealan način da kreirate simpatičan izgled i na plaži. Pletenice u svaki look unose dašak boho izgleda, a tako je i kada ste u morskom okruženju. 

 

 


Marame

Jedan od omiljenih modnih dodataka ne napuštamo ni tokom vrelih ljetnih dana. Mnoštvo je načina da maramu vežete oko glave i ukrasite rep ili punđu. Dodatna prednost je to što će i marame, baš kao šeširi i kačketi, zaštiti tjeme glave od visokih temperatura te pomoći u tome da sačuvamo kosu od oštećenja izazvanih suncem.

 Kopče za kosu

Kopče za kosu u obliku cvjetova su hit ovog ljeta te će biti savršen dodatak ako se odlučite podignuti kosu, a ipak unijeti malo šarma i pečat o vlastitom stilu.

 

* * *
Naslovna fotografija: @gracetaylorr19

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno